CeBIT 2015

CBI zoekt partners voor ICT-offshorebedrijven

Het CBI (Centrum tot Bevordering van de Import uit ontwikkelingslanden) presenteert op de ict-vakbeurs CeBIT weer een aantal softwarebedrijven uit diverse offshorelanden. Deze veertien bedrijven uit Albanië, Armenië, Macedonië, Bangladesh en Palestina zoeken naar Europese partners. Volgens CBI kunnen samenwerking met dit soort bedrijven leiden tot kostenbesparingen. De CeBIT vindt plaats van 16 tot en met 20 maart in Hannover.

De doelstelling van het CBI, een agentschap van het ministerie van Buitenlandse Zaken, is het bijdragen aan de economische verzelfstandiging van ontwikkelingslanden door versterking van de concurrentiepositie van bedrijven in deze landen op de West-Europese markt.

Op de CeBIT staat het CBI met een stand in Hal 6. Speciale aandacht is er voor Palestina, dat zich etaleert als de toegangspoort tot de Golf-regio voor Europese softwareproducenten. Een lokale vestiging in Palestina vergemakkelijkt het leggen van contact met potentiële opdrachtgevers in Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten.

Noord-Korea

Overigens vindt op 20 maart in Hannover nog een conferentie plaats over Noord-Korea en de commerciële kansen die in dit communistisch bolwerk zouden liggen. Het regime staat open voor buitenlandse investeringen en er zouden lichte verbeteringen in de sociale omstandigheden voor inwoners merkbaar zijn. De Hochschule Hannover organiseert deze conferentie 'Social Change and Business Opportunities in North Korea' en is bedoeld voor wetenschappers, ondernemers en journalisten.

Ook de ict-uitbestedingsmogelijkheden in Noord-Korea is een onderwerp dat op deze dag op de agenda staat. Daarvoor is Paul Tjia, directeur van het Nederlandse adviesbureau GPI Consultancy, als spreker aangetrokken. Hij organiseert in samenwerking met de Noord-Koreaanse Kamer van Koophandel in mei een handelsreis naar Noord-Korea.

CeBIT 2015

Ict-specialisten kunnen zich via Computable gratis registreren voor CeBIT 2015. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-03-10T08:31:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.