Cegeka Groep boekt omzetgroei van 17 procent

Dit artikel delen:

Cegeka Groep groeit voor het elfde jaar op rij, zo blijkt uit de geauditeerde jaarcijfers van 2014. Inclusief orders in uitvoering behaalde Cegeka in 2014 een omzet van 280,44 miljoen euro. Dat is 17 procent meer dan de 240,20 miljoen euro van 2013. Met de omzet steeg ook de bedrijfswinst, van 14,54 miljoen euro in 2013 naar 19,70 miljoen euro vorig jaar. In Nederland behaalde de ict-dienstverlener in 2014 een omzet van 67,3 miljoen euro.

De groei is voor de helft te danken aan de overname van de Oostenrijkse Microsoft-specialist Brain Force: in de geconsolideerde cijfers is de omzet over drie maanden meegenomen. De overige 50 procent is het gevolg van organische groei en van de fusie van Cegeka’s Nederlandse activiteiten voor woningcorporaties met DSA Vision (tot Cegeka-DSA). De operationele marge steeg met iets minder dan een procentpunt tot 7 procent.

'De overname van Brain Force in oktober vorig jaar bracht het personeelsaantal op iets meer dan 3200 medewerkers. We zijn nu actief in elf landen in Europa. Dat geeft ons schaalvoordelen waar de hele groep de vruchten van plukt', zegt bestuursvoorzitter André Knaepen. 'We willen bestaande diensten stap voor stap vermarkten op Europese schaal. Cegeka heeft daarop al geanticipeerd met de bouw van een nieuw datacenter in Nederland, dat tegen het einde van dit jaar in Geleen operationeel moet zijn. Dat we nu internationaler werken, is extra interessant voor onze klanten die zelf vestigingen in het buitenland hebben.'

Omzetverdeling

Cegeka heeft vestigingen in België, Duitsland, Frankrijk, Italië, Nederland, Luxemburg, Oostenrijk, Polen, Roemenië, Slowakije en Tsjechië. Van de omzet van 280,44 miljoen komt het grootste deel uit België (56 procent), gevolgd door Nederland (24 procent), Duitsland (9 procent), Italië (8 procent) en de rest van Europa (2 procent).

De organische groei is het gevolg van goede resultaten op de Benelux-markt, met als sterkste stijgers: consultancydiensten (+10 procent), infrastructuurdiensten (+8 procent) en softwarediensten (+4 procent). De joint venture Cegeka-DSA boekte 53 procent meer omzet, al speelt daar ook het effect van de fusie.

Nederland en erp

In Nederland heeft Cegeka de organisatie vernieuwd en het portfolio op het gebied van applicaties, infrastructuur en dienstverlening uitgebreid. Marco Witteveen, algemeen directeur Cegeka Nederland: 'Dankzij de veranderingen die we vorig jaar hebben ingezet hebben we al kunnen bijdragen aan de organische groei. We hebben in Nederland ambitieuze groeiplannen en we liggen op schema om deze te verwezenlijken.'

In Franstalig België had Cegeka via dochter NSI een topjaar op het gebied van enterprise resource planning (erp)-diensten, met voor deze divisie een omzetstijging van 20 procent en een bruto marge van 30 procent. Na de acquisitie van Brain Force beschikt Cegeka Group nu in heel Europa over erp-expertise. De groep verwacht dat de combinatie van erp-kennis met Cegeka’s diensten voor software- en systeemintegratie in 2015 vruchten zal afwerpen. Recent zette Cegeka die ambitie kracht bij met de aankondiging om de Gentse erp-specialist Edan Business Solutions over te willen nemen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-04-23T11:55:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.