Capgemini neemt Igate over

Ict-dienstverlener Capgemini neemt Igate over voor 48 dollar per aandeel in contanten. De transactie zal vier miljard dollar bedragen en gaat naar verwachting direct bijdragen aan de groei van Capgemini’s genormaliseerde winst per aandeel. Met de overname wordt Noord-Amerika de grootste markt van Capgemini.

De Amerikaanse beursgenoteerde technologiedienstverlener Igate is gevestigd in New Jersey. Het bedrijf realiseerde in 2014 een omzet van 1,3 miljard dollar, tweecijferige groei en een winstmarge van 19 procent. Het bedrijf heeft het grootste marktaandeel in Noord-Amerika. Hiermee wordt deze regio de grootste markt voor Capgemini. De combinatie verhoogt de omzet in Noord-Amerika met 33 procent tot een geschatte vier miljard dollar.

Igate versterkt Capgemini’s activiteiten op het gebied van applicatie- en infrastructuurdienstverlening, business process outsourcing en engineering-diensten. Daarnaast zorgt het voor een uitbreiding van het klantportfolio.

De transactie zorgt voor een gecombineerde omzet van 12,5 miljard euro in 2015, een winstmarge boven de 10 procent en ongeveer 190.000 medewerkers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-04-28T09:43:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.