Splitsing CSC geen invloed op Nederland

De voorgenomen opdeling van CSC in een overheidstak en een tak voor commerciële klanten en publieke organisaties buiten de Verenigde Staten heeft geen gevolgen voor de Nederlandse organisatie. Er worden geen wijzigingen voorzien, zegt een woordvoerster. De afsplitsing betreft eigenlijk alleen het onderdeel dat software en diensten levert aan de Amerikaanse overheid. Naar verwachting is de separatie in twee aparte, beursgenoteerde ondernemingen uiterlijk oktober 2015 een feit, wanneer het vereiste aantal aandeelhouders heeft ingestemd met een extra dividenduitkering.

Een paar dagen terug meldde persbureau Reuters al dat automatiseerder Computer Sciences Corporation (CSC) een splitsing voorbereidde. Vandaag liet het ict-concern officieel weten dat dit een voorgenomen besluit is.

CSC wil zijn Amerikaanse overheidsactiviteiten afsplitsen als US Public Sector. Bij deze divisie werken 14.000 man (inclusief 3500 oorlogsveteranen); de omzet ligt op 4,1 miljard dollar en de winst op 591 miljoen dollar.

Het andere deel, CSC Global Commercial, richt zich met 51.000 mensen en 34 servicecentra op commerciële klanten en publieke organisaties buiten de Verenigde Staten. Dit onderdeel realiseerde in het afgelopen boekjaar een omzet van 8,1 miljard dollar en een winst van 567 miljoen dollar.

Volgens topman Mike Lawrie kunnen beide onderdelen door de splitsing de aandacht krijgen die ze verdienen. Dat levert uiteindelijk een scherpere focus op klantbehoeften op én daardoor betere groeimogelijkheden voor de bedrijven zelf.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-05-20T16:03:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.