Nedap besteedt productie en logistiek uit

Het Groenlose elektronicabedrijf Nedap gaat het grootste deel van zijn productie- en logistieke activiteiten uitbesteden en de eigen productiecapaciteit afbouwen. Het dochterbedrijf Inventi in Neede wordt gefaseerd afgebouwd en uiteindelijk gesloten. Ook de productie in Groenlo neemt in omvang af. Naar verwachting gaan circa 65 vaste arbeidsplaatsen verloren. De fabrikant van onder meer rfid-oplossingen, toegangscontrole- en inbraakdetectiesystemen, video- en lockermanagement, intelligente boekenkasten en koemonitorsytemen, verwacht door de uitbesteding goedkoper te produceren.

Bij het produceren van componenten, het assembleren van producten, het inkopen van onderdelen en het verzorgen van logistiek wordt schaalgrootte steeds belangrijker om concurrerend te kunnen opereren, aldus Nedap. Het bedrijf heeft daarom besloten zijn eigen productieactiviteiten af te bouwen en gebruik te maken van de voordelen die gespecialiseerde productie- en logistieke bedrijven bieden. Dat zijn volgens de directie meer flexibiliteit, inkoopvoordelen, verlaging van de productiekosten en een lager kapitaalbeslag.

De uitvoering van dit besluit zal - gefaseerd - ruim twee jaar in beslag nemen. De directie van Nedap heeft de vakbonden uitgenodigd voor overleg om te komen tot een sociaal plan. De uitbesteding leidt tot eenmalige kosten in 2015 en 2016 van in totaal zeven tot tien miljoen euro.

Nedap, opgericht in 1929 als NEDerlandsche APparatenfabriek, is genoteerd aan de beurs sinds 1947 en heeft wereldwijd zo'n 750 mensen in dienst. In 2014 behaalde het bedrijf een omzet van 177,2 miljoen en een winst van 17,9 miljoen euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-06-09T11:55:00.000Z Rik Sanders