Aurelius koopt restant Getronics-aandelen KPN

Handen schudden

In 2012 verkocht KPN de internationale werkplekbeheer-activiteiten van Getronics in Europa en Azië aan het Duitse Aurelius. Op 22 procent na, blijkt drie jaar later, nu Aurelius bekend heeft gemaakt ook deze laatste pluk aandelen te hebben overgenomen. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.

KPN meldde medio 2012 de verkoop van Getronics International te hebben afgerond. Het concern deed de onderdelen in Europa en Azië over aan de Duitse beursgenoteerde onderneming Aurelius en de activiteiten in Latijns-Amerika aan investeringsmaatschappij OpenGate Capital. Volgens een woordvoerder is de verkoop van het minderheidsbelang in het Aurelius-onderdeel drie jaar later volgens afspraak verlopen.

Hij stelt dat behoudens het Belgische Base, dat KPN in principe heeft verkocht aan Telenet, het ict-concern nog één buitenlandse activiteit heeft. Dat is de Amerikaanse dochteronderneming iBasis, een Amerikaanse groothandel die voor klanten van KPN internationale spraak- en aanvullende mobiele diensten regelt. De zegsman stelt dat KPN dit buitenlandse onderdeel niet verkoopt.

Aurelius

Aurelius heeft de afgelopen jaren het Getronics-onderdeel uitgebouwd met onder andere overnames van onderdelen van Telvent, Thales, Steria en NEC. Recent kocht het bedrijf ook nog het T-Systems-onderdeel Individual Desktop Solutions (IDS) in Duitsland. Aurelius heeft met al deze acquisities zijn traditionele portfolio van werkplekdiensten uitgebreid met diensten op het gebied van unified communications, cloud en mobile.

Aurelius werkt in de zogeheten Getronics Workspace Alliance (GWA) samen met partijen die multinationals lokaal kunnen ondersteunen. Het gaat om KPN, Compucom, SPIE, Tecnocom, NTT Data Getronics, ServiceOne, Getronics Latin America en AGCN.

Whitepaper

Plannen om over te gaan op nieuwe virtuele werkplekken, ook wel workspace aggregators genoemd? Bedenk dan dat de nieuwe technologie wel compatible moet zijn met onder andere legacy systemen. In dit whitepaper wordt ingegaan op de vraag hoe de juiste virtuele werkplek gekozen kan worden. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-06-23T17:19:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.