Avebe stapt met Cegeka over naar Azure-cloud

Aardappelzetmeelconcern Avebe heeft Cegeka gekozen als ict-partner voor de vernieuwing van de werkplekinfrastructuur en de bijbehorende back-end-infrastructuur. Avebe maakt de keuze voor de publieke cloud, gebaseerd op Microsoft Azure. In 2010 sloot Avebe nog een contract met Atos waarbij het overstapte op een werkplekconcept, gebaseerd op cloud computing.

Atos nam in 2010 de werkplekbeheerdiensten voor Avebe over van het toenmalige Getronics. Het aardappelzetmeelconcern koos ervoor over te stappen naar een nieuw werkplekconcept, gebaseerd op cloud computing: 'Atos in a box' geheten. Het contract met de it-dienstverlener had een looptijd van drie jaar met een optie tot verlenging met twee jaar.

Avebe heeft er niet voor gekozen het contract met Atos te verlengen, maar over te stappen naar een zogeheten 'Cloud Portal Workspace'-oplossing van Cegeka. Het is volgens het ict-bedrijf een moderne online werkomgeving die is gebouwd op het Microsoft Office 365- en het publieke Microsoft Azure-cloudplatform. De nieuwe werkplekomgeving draait dus niet in de datacenters van Cegeka, zoals dat wel bij Atos het geval was.

Verbetering

Met een keuze voor de nieuwe werkplek zegt Avebe de eindgebruikerservaring te kunnen verbeteren. Er worden bijvoorbeeld via een portaal zelfbedieningsmogelijkheden aangeboden. Avebe betaalt alleen voor het daadwerkelijke gebruik, een afspraak die overigens ook al bij 'Atos in a box' gold. Bij het internationaal opererende bedrijf werken 1350 medewerkers; het hoofdkantoor staat in Veendam.

Avebe heeft voor Windows 10-apparatuur gekozen voor het benaderen van de werkomgeving. Als onderdeel van de Cloud Portal Workspace wordt het beheer van alle eindpunten met Microsoft Intune uitgevoerd. Dit biedt de flexibiliteit om wereldwijd apparatuur, die niet door Avebe is geleverd, op te nemen in het bedrijfsnetwerk. Niet alleen zorgt dit voor keuzevrijheid voor de medewerkers, maar het neemt ook het proces rondom de uitgifte van apparatuur weg zonder in te boeten op de veiligheid, aldus de producent. Tot slot wordt ook de back-end-infrastructuur van Avebe gemigreerd naar het Microsoft Azure platform.

Roemenië

Cegeka richt de nieuwe werkplekinfrastructuur in. Deze zal gedeeltelijk door Avebe worden beheerd en deels door Cegeka. De automatiseerder voert de tweedelijnsactiviteiten op afstand uit vanuit zijn servicecenter in Roemenië. Deze dienstverlening zal na de realisatie van de nieuwe omgeving worden opgestart.

Avebe heeft zich in het selectieproces laten begeleiden door Robert van Zanten van Agility Management; de selectie en de contractafwikkeling duurde drie maanden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-08-24T11:55:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.