Atos regelt IT-beheer Zaans Medisch Centrum

Dit artikel delen:

Het Zaans Medisch Centrum (ZMC) heeft een vijfjarige overeenkomst gesloten met Atos voor de uitbesteding van zijn it-infrastructuur. Atos is verantwoordelijk voor het beheer van de werkplekken, servers, het netwerk, de opslag- en backup-faciliteiten, de servicedesk en de service-integratie van ZMC. De ict-dienstverlener moet er ook voor zorgen dat het elektronisch patiëntendossier Ezis van Chipsoft in de lucht blijft. Negen medewerkers van het ziekenhuis zijn overgegaan naar Atos.

Atos heeft de it-dienstverlening één-op-één overgenomen en gaat diensten aanbieden op basis van een nieuwe it-architectuur vanuit zijn datacenters in Eindhoven. De migratie naar deze architectuur vindt plaats voor de verhuizing van het ZMC naar het nieuwe ziekenhuis dat eind 2016 gereed moet zijn. Ook zal Atos in de toekomst worden ingeschakeld bij de nieuwbouw van it-oplossingen.

De uitbesteding is onderdeel van de strategie van het ZMC om zich te concentreren op zijn kerntaken en een aantal ondersteunende diensten uit te besteden. Het ziekenhuis beschouwt de it-infrastructuur als zo'n ondersteunende dienst, een basisvoorziening die om die op peil te houden beter bij derden kan worden ondergebracht. Wel blijft ZMC zelf het functionele applicatiebeheer doen en de regie op het contract. Het functioneel applicatiebeheer is vooral gericht op het ziekenhuisinformatiesysteem en de koppelingen.

ZMC is in de voorbereiding en het aanbestedingstraject begeleid door strategisch partner Dell, ict-adviesbureau M&I/Partners en ICTZ (Ezis-adviseur).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Vraag mij af hoe de privacy van patienten gewaarborgd blijft. Het hele ICT beheer uitbesteden aan een private onderneming waarbij dus alle patientgegevens feitelijk op straat ligt. De strategie van dit ziekenhuis beschouwd ICT als een basisvoorziening, eveneens een merkwaardige conclusie, ICT is i.m.o. cruciaal bedrijfskritisch. Op langere termijn zal uitbesteden dan ook veel geld kosten.

Succes ermee en niet overstappen naar een ander, want dat gaat niet zo makkelijk:
http://webwereld.nl/overheid/88418-ict-faal-almere-verkwist-miljoenen-euro-s

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-09-01T11:55:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.