Tata Steel wil met IBM in zee voor uitbesteding

outsourcing IBM uitbesteding

Tata Steel IJmuiden

Tata Steel Europa (TSE) wil een groot deel van zijn automatisering uitbesteden. Voor de Nederlandse organisatie van het staalconcern ligt er inmiddels een adviesaanvraag bij de centrale ondernemingsraad (cor) voor uitbesteding aan IBM. Naar verwachting biedt de cor eind oktober het advies aan het bedrijf aan.

De consultatie op het niveau van de Europese Ondernemingsraad is afgerond, meldt Aad in 't Veld, bestuurder Metaal Tata Steel bij FNV Bondgenoten. 'Ondanks alle inbreng en discussies heeft TSE besloten het plan tot uitbesteding van grote delen van de it toch door te zetten. Hierna is voor Nederland een advies ingediend bij de centrale ondernemingsraad voor uitbesteding aan IBM.'

De cor heeft een adviesgroep ingesteld die een conceptadvies opstelt. Daarbij krijgt de groep hulp van twee externe deskundigen, professor Frank Harmsen (Universiteit Maastricht), deskundige op het gebied van it-besturing en it-uitbestedingsvraagstukken, en jurist Hans van Gijzen.

Bij TSE werken op Europees niveau zo'n zeshonderd ict'ers, waarvan ongeveer de helft in Nederland. Het concern is al een aantal jaren bezig te onderzoeken hoe de ict efficiënter kan worden ingericht en meer waarde kan toevoegen aan de kernprocessen binnen het bedrijf.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

efficiënter: nee;
meer bureaucratie, langere doorlooptijden, minder invloed op eigen IT, grote frustratie: zeker
goedkoper: misschien. Als je bovenstaande niet mee rekent; immers de tarieven van Indiers zijn (nog) laag.

Waarom niet naar Tata Consulting, vraag ik mij dan logischerwijs af, terwijl ik het antwoord al kan vermoeden.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-09-08T11:55:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.