Provincie Gelderland zet IT-aanbesteding stop

Rood stoplicht

De provincie Gelderland heeft de omstreden aanbesteding voor het uitbesteden van een groot deel van de it alweer stopgezet. Er kwamen dusdanige vragen van geïnteresseerde inschrijvers over de opzet van de tender 'Infrastructuur, Hosting, Werkplek en Servicedesk' dat de provincie zich genoodzaakt voelt wijzigingen aan te brengen. Daardoor acht zij het verantwoorder om de lopende aanbesteding te stoppen en naar verwachting later deze maand een aangepaste, nieuwe procedure te starten.

Een woordvoerder van de provincie komt later vandaag nog met een toelichting op de gestelde vragen en daaruit voortvloeiende wijzigingen in de aanbestedingsdocumenten. 

De aanbesteding wordt begeleid door it-adviesbureau Quint Redwood Wellington. Die krijgt voor deze klus maximaal ruim vier ton. Op de vraag hoe het kan dat een ervaren bureau als Quint een aanbesteding opstelt die niet voldoet en moet worden teruggetrokken, wil het bedrijf niet in gaan. 'Wij geven geen commentaar over trajecten welke bij klanten plaatsvinden', stelt een zegsman. Of het stopzetten van de tender gevolgen heeft voor de positie van Quint is nog ongewis.

Omstreden

De provincie heeft aan alle partijen die interesse hebben getoond, een brief gestuurd met de mededeling dat de lopende aanbesteding is stopgezet. Vragen die in het kader van de nota van inlichtingen zijn gesteld, worden niet beantwoord. De provincie schrijft verder in de brief dat op 15 maart een nieuwe niet-openbare Europese aanbesteding 'Infrastructuur, Hosting, Werkplek en Servicedesk' wordt gepubliceerd, waarin wijzigingen zijn verwerkt. Dan kunnen partijen weer opnieuw vragen stellen.

Ondanks de zware interne kritiek en de al dan niet dubieuze aanbesteding rond de aangetrokken adviseur Quint Wellington Redwood besloot de provincie Gelderland de it-uitbestedingsplannen door te zetten. Begin dit jaar werd de nu teruggetrokken aanbesteding gestart. Doel was om één leverancier te selecteren die vanaf het derde kwartaal van 2016 het infrastructuur- en werkplekbeheer en de servicedesk overneemt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Heel verstandig!! Mogelijk heeft de provincie de eerdere reacties ook gezien als Wisdom of the Crowd. Als via crowdfunding genoeg fondsen bij elkaar gesprokkeld kunnen worden, is de business vase blijkbaar GOED. Als dat via de belastingbetaler moet, vrees ik helaas het ergste voor het vervolg en de doorstart!

Een artikel als dit is natuurlijk schadelijk voor de naam en reputatie van alle betrokkenen. Het opstellen van een tender, opgedeeld zoals uiteengezet, moet een standaard exercitie zijn en als deze op deze manier word onderbroken dan is er iets serieus aan de hand. Dat men niet inhoudelijk in wil gaan op de vraag naar de achtergrond is wel begrijpelijk maar eigenlijk ongewenst. Het geeft niet echt een positieve draai aan de gang van zaken.

Gelijk heb je Hans, het was vragen om problemen, zoals gezegd was Quint ook geen gelukkige partij voor de gemeente Almere, ook de manier van selectie van Quint. Wellicht wordt er nu toch nog te snel en te vroeg opnieuw aanbesteed en de vraag is of de aanbesteding zorgvuldig genoeg (her)geschreven is.... Zie mijn reacties van 12 OKTOBER 2015 12:48 en 11 FEBRUARI 2016 23:38, we wachten af.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-03-04T08:57:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.