Sogeti breidt Indiase testactiviteiten uit

Ict-dienstverlener Sogeti breidt zijn testactiviteiten in India uit. In Mumbai is een testcentrum ingericht voor het geautomatiseerd testen van applicaties (functioneel), het inrichten van datamanagement, performance tests en servicevirtualisatie. Sogeti claimt dat het ketentests tot 60 procent goedkoper aan kan bieden door uitbesteding naar India.

De ict-dienstverlener is naar eigen zeggen de eerste ict-dienstverlener in Nederland die een volledig geautomatiseerd softwaretestproces voor applicatieketens aanbiedt vanuit India.

'Door servicevirtualisatie zijn we in staat gehele applicatieketens te simuleren. Daarmee kan een keten van bijvoorbeeld een online aanvraag, het uitbrengen van een offerte, klantregistratie en facturatie volledig getest worden op prestaties en functionaliteit van de verschillende applicaties die in een dergelijke keten actief zijn', licht het bedrijf toe.

Volgens de dienstverlener is het testcentrum in Mumbai de enige plek in India waar meerdere testtools ondersteund worden. Het gaat onder meer om tools van leveranciers als HP, Microsoft, Tosca en Open Source tooling zoals .NET en Java.

Applicatietest

Sogeti wil met de locatie in India twee vliegen in één klap slaan. Klanten zoals verzekeraars en telecommunicatiebedrijven moeten voor India kiezen omdat geautomatiseerde testprocessen goedkoper zijn doordat ze sneller verlopen. Daarnaast moet de dienst een oplossing bieden aan de schaarste aan kennis en ervaring van softwaretesters in de Nederlandse markt.

Marc Rabel, verantwoordelijk voor de testactiviteiten van Sogeti: 'Met de inzet van een volledig geautomatiseerd testproces kunnen applicaties in één dag volledig getest worden, waar dat voorheen twee weken kostte. Het is voor veel organisaties een noodzaak om problemen sneller op te lossen en nieuwe diensten snel te lanceren.' Volgens Rabel zijn bedrijven met de uitbreiding naar India ook in staat sneller op en af te schalen in capaciteit. 'Bovendien wordt gebruik gemaakt van het tijdsverschil. Op het moment dat Nederland wakker wordt, is het probleem met de applicatie in India al opgelost', aldus Rabel.

Java en Microsoft

Sogeti is inmiddels tien jaar actief in India. De ict-dienstverlener ontwikkelt er software voor Java en Microsoft-omgevingen en business intelligence (bi) oplossingen. Ook migratie en beheer van cloud omgevingen en de ontwikkeling van mobiele apps vindt vanuit India plaats. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Toch kan ik dit niet volgen als we nu de mond vol hebben over DevOps en Agile dan ga je het testwerk naar India overplaatsen. Korte lijnen tussen de gebruikers, ontwikkelaars, beheerders en testers schijnt zo belangrijk te zijn. Dan lijkt het testen op een paar duizend kilometer afstand niet handig. En ook nog over gebieden (bv verzekeraars) met hele specifieke domeinkennis. Dat vereist een professionelere aanpak dan het op afstand in India te laten uitvoeren. Want gaautomatiseerd testen klinkt leuk, die testen moeten ook gemaakt en onderhouden worden. Als je dan toch arbeidskrachten wilt en die niet kunt krijgen, haal dan de mensen uit India vandaan. Of nog beter, genoeg IT'ers in de aanbieding. Uiteindelijk gaat het allemaal om geld en zo goedkoop mogelijk. Kwaliteit is minder belangrijk.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-06-27T10:55:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.