Delta breidt IT-uitbesteding aan Cegeka uit

Het Zeeuwse energiebedrijf Delta besteedt het beheer en de ontwikkeling van enkele bedrijfskritische applicaties uit aan Cegeka. Het betreft een aantal maatwerkapplicaties voor het monitoren van de elektriciteits- en gaspositie van het nutsbedrijf. Delta heeft al een groot deel van zijn standaard ict-diensten uitbesteed aan Cegeka. Het outsourcingscontract hiervoor is dit jaar verlengd tot medio 2020.

De nieuwe uitbestedingsovereenkomst heeft in eerste instantie een looptijd van drie jaar. De applicaties, die Cegeka gaat beheren en ontwikkelen, zijn specifiek voor en door de divisie Delta  Wholesale gebouwd om voor de Trading- en Dispatch-afdeling onder meer de elektriciteits- en gaspositie te monitoren.

Erwin de Kam, senior IT Business Analyst van Delta en verantwoordelijk voor dit outsourcingstraject, zegt dat het team dat deze applicaties ontwikkelde en beheerde erg klein was. ‘Dit betekende een risico voor de continuïteit, waar we hoge eisen aan stellen. We wilden een oplossing die de vereiste continuïteit en flexibiliteit biedt. We zijn uitgekomen op een model waarbij Cegeka de diensten levert in de vorm van een managed service.’

Nieuwe strategie

De uitbesteding omvat niet alleen het beheer, maar ook de verdere ontwikkeling van de applicaties. De Delta-ontwikkelaars zijn in het kader van deze uitbesteding in dienst getreden van Cegeka. De kennis over de applicaties en de continuïteit van het team blijft gewaarborgd, waarbij Cegeka eveneens kan putten uit een grote pool van eigen ontwikkelaars.

Zander Colaers, algemeen directeur Cegeka Nederland, stelt dat deze nieuwe uitbesteding aansluit op de strategie. Daarbij richt de ict-dienstverlener zich naast outsourcing van infrastructuurbeheer en werkplekbeheer ook op uitbesteding van applicatieontwikkeling en –beheer van bedrijfskritische applicaties.  

Cegeka nam medio 2012 als it-partner van Delta het stokje over van Atos. Het sloot toen een driejarig contract met een optie tot verlenging van nog eens twee jaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-11-29T10:16:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.