NIBC besteedt IT-beheer uit aan Schuberg Philis

NIBC heeft een vijfjarig contract met Schuberg Philis afgesloten voor het uitsteden van de werkplekken en de hosting van de it-infrastructuur. Door de uitbesteding verwacht de investeringsbank uit Den Haag zijn it-organisatie efficiënter en doelgerichter te laten functioneren. Daarnaast denkt NIBC, nu de basis-IT door derden wordt beheerd, zich op it-gebied beter te kunnen concentreren op zijn digitale strategie, procesautomatisering en klantstrategie.

Onduidelijk is of er it-medewerkers overstappen van de bank naar Schuberg Philis. Een zegsman van NIBC meldt alleen dat Schuberg Philis en NIBC een samenwerking zijn aangegaan voor de uitbesteding van de helpdesk, eindgebruikersondersteuning, technisch applicatiebeheer en connectiviteitsdiensten. 'De doelstelling van deze samenwerking is om NIBC sterker en flexibeler te maken in de huidige snel veranderende wereld', aldus de woordvoerder.

Het contract met Schuberg Philis is eind vorig jaar gesloten. NIBC heeft eerder ervaring opgedaan met het uitbesteden van it-processen: in 2012 mocht Cegeka het beheer van de infrastructuur en het technisch beheer van de applicaties voor NIBC Direct internetsparen voor een paar jaar uitvoeren. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-01-23T11:41:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.