Centric sluit BPO-deal met zes pensioenfondsen

Achmea Centric contract bedrijfstakpensioenfonds

Tom van der Spek, divisievoorzitter Oudedagsvoorziening bij Achmea (links), en Hans Schrijver, chief commercial officer van Centric (rechts), na de contractondertekening.

Centric wil de pensioenuitvoering voor zes bedrijfstakpensioenfondsen overnemen van Syntrus Achmea Pensioenbeheer. De ondernemingen hebben daarover een intentieverklaring getekend. Het gaat om een collectieve overgangsregeling met als uiterste ingangsdatum 31 december. Een deel van de medewerkers van Syntrus Achmea Pensioenbeheer stapt over over naar Centric.

De collectieve regeling is bedoeld voor de volgende zes bedrijfstakpensioenfondsen (BPF): BPF Betonproductenindustrie, BPF Houthandel, BPF Reiswerk, BPF Tandtechniek, BPF Meubelindustrie en BPF Houtverwerkende Industrie en Jachtbouw. Deze fondsen bedienen in totaal ruim tweehonderdduizend deelnemers.

Centric wil voor deze klanten van Syntrus Achmea de pensioenadministratie, financiële administratie, bestuursondersteuning, juridische advisering en pensioencommunicatie verzorgen. De fondsen bepalen binnenkort of ze daadwerkelijk gebruik gaan maken van de dienstverlening door Centric.

Een deel van de medewerkers van Syntrus Achmea gaat mee over naar Centric. Daarmee is hun specifieke kennis en ervaring geborgd voor fondsen en deelnemers en blijft hun werkgelegenheid behouden, aldus de betrokken partijen. Om hoeveel mensen het exact gaat, is op dit moment nog niet te zeggen; dat hangt mede af van het aantal fondsen dat besluit gebruik te maken van de collectieve overgangsregeling.

Focus

Syntrus Achmea Pensioenbeheer maakte eind vorig jaar bekend zich volledig te richten op pensioenbeheer voor ondernemings- en beroepspensioenfondsen en het Centraal Beheer APF (Algemeen Pensioen Fonds). Daarom wil de pensioenbeheerder de dienstverlening aan de bedrijfstakpensioenfondsen in twee jaar afbouwen.

De onderneming is daarop in overleg gegaan met de bedrijfstakpensioenfondsen over mogelijke scenario’s. Het scenario van een collectieve overname door Centric is vervolgens met steun van de fondsen uitgewerkt. In totaal gaat het om twaalf bedrijfstakpensioenfondsen waarvan dus de helft nu een intentieverklaring met Centric heeft getekend.

Groeimarkt

De voorgenomen overname past in de groeistrategie van Centric op het vlak van business process outsourcing (bpo). Het bedrijf kondigde vorig jaar juli aan in de pensioenmarkt te stappen als uitvoerder voor pensioenfondsen en premiepensioeninstellingen (PPI’s).
In de financiële markt is Centric tot nu toe actief als uitbestedingspartner voor een aantal banken en verzekeraars. De ict-dienstverlener wil in deze markt verder groeien en ziet toekomst in het overnemen van administraties pensioenfondsen en PPI’s bedienen. Wouter Berris, afkomstig van Nationale Nederlanden, is verantwoordelijk voor de uitbouw van dit onderdeel van Centric.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-04-13T09:40:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.