Syntrus Achmea RE&F besteedt IT uit aan Centric

Syntrus Achmea Real Estate & Finance (RE&F) gaat een deel van de it-activiteiten uitbesteden aan Centric. Het betreft het beheer van de werkplekken en de it-infrastructuur (netwerk, servers, storage en databases). De vastgoedinvesteerder verwacht met de uitbesteding op de kosten te besparen en sneller vernieuwingen door te voeren.

Het betreft een contract van drie jaar met optionele verlengingen. De overgang start in het derde kwartaal van dit jaar. De uitbesteding vindt plaats zonder gedwongen ontslagen. Nu nog werkt Syntrus Achmea RE&F met tijdelijk ingehuurde ict'ers.

'Werkplekken en infrastructuurvoorzieningen zijn in het hedendaagse it-landschap een commodity geworden', zegt interim bestuursvoorzitter George Dröge van Syntrus Achmea RE&F. 'Een externe leverancier kan daarin meer waarde toevoegen dan de eigen organisatie. Wij richten de focus op de primaire bedrijfsapplicaties voor onze vastgoed- en hypotheekportefeuilles. Het tempo waarin we op dit vlak innoveren, willen we de komende jaren verder opvoeren.'

Syntrus Achmea RE&F is sinds 1 januari 2015 een aparte entiteit binnen Achmea. Centric haalde eerder dit jaar een business process outsourcing (bpo)-contract binnen bij een andere entiteit: Syntrus Achmea Pensioenbeheer. Beide opdrachten staan los van elkaar. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-06-15T11:55:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.