Managed hosting door True

Royal IHC besteedt IT-hulp uit aan Fujitsu

 

Royal IHC en Fujitsu hebben een vijfjarig contract getekend voor de uitbesteding van de servicedesk en werkplekondersteuning van de ruim zevenentwintighonderd medewerkers van het maritiem concern uit Kinderdijk. Het Japanse technologiebedrijf draagt vanaf 1 juli zorg voor de it-hulp aan de ruim 2700 man van de scheepsbouwer en producent van gespecialiseerde baggerschepen en geavanceerde offshore- en baggerinstallaties.

De afgelopen jaren was Royal IHC zelf verantwoordelijk voor het leveren van de servicedesk en on-site- ondersteuning aan de organisatie. Het internationaal opererende bedrijf kent meerdere locaties in de wereld en werkt met een grote verscheidenheid aan apparatuur. De scheepsbouwconcern wil deze werkzaamheden stroomlijnen en verwacht dit te kunnen doen door het uitbesteden aan een externe partner met bewezen ervaring. De keuze viel daarbij op Fujitsu, meldt Jan van de Wouw, it-directeur van Royal IHC. 

Naast een efficiënter en goedkoper opererende servicedesk wil Royal IHC dat de it-ondersteuning makkelijk mee buigt met de ontwikkelingen binnen het concern. Het bedrijf beweegt zich in een volatiele markt en voerde recent nog een aantal reorganisaties door, ook op ict-vlak. Bij de servicedesk werkten nog twee man; zij hebben een andere baan. 

'Fujitsu biedt Royal IHC een dienstverlening die per maand is op en af te halen, zoals het leveren van diensten tijdens kantooruren of 24-uurs-onderteuning met eventuele uitbreiding naar het buitenland', zegt Bas de Reus, algemeen directeur Fujitsu Nederland. 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6047752). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×