Servicedesk Rijndam krijgt nieuwe rol na uitbesteding

SPS krijgt een jaar de tijd om zich te bewijzen als it-infrastructuurbeheerder

Het beheer van de it-infrastructuur van Rijndam Revalidatie is uitbesteed aan SPS. De it-dienstverlener uit Reeuwijk krijgt een jaar de tijd om zich te bewijzen. Er gaan geen ict-medewerkers over naar SPS. De servicedesk van het revalidatiecentrum uit Rotterdam krijgt namelijk een andere rol en zal zich specifiek op de kantoorautomatisering richten.

Rijndam Revalidatie verhuist tevens zijn computerruimtes naar een extern datacenter. SPS zal dit traject begeleiden en het beheer van de nieuwe ruimte op zich nemen.

Bij Rijndam werken ruim achthonderd medewerkers en vijftig vrijwilligers. Jaarlijks behandelt Rijndam zo'n zestienduizend patiënten op achttien locaties in de regio Rijnmond en Zuid-Holland Zuid.

Door de uitbesteding wil Rijndam Revalidatie verzekerd zijn van een stabiel it-platform dat bovendien in de cloud gaat draaien. Er liep al een langjarige samenwerking met SPS, maar dat was tot voor kort alleen op het gebied van monitoring en advisering. Nu is daar de uitbesteding van het it-infrastructuurbeheer bijgekomen.

Er gaan geen ict-medewerkers over naar de ict-dienstverlener. Die blijven bij de servicedesk en zullen zich concentreren op het beheer van de kantooromgeving. 'Door het it-beheer aan de achterkant weg te halen krijgt ons ict-personeel meer tijd om zich met de servicetaken op het gebied van de kantoorautomatisering voor onze andere medewerkers bezig te houden. Bovendien houden we zo de ict-kennis over onze sector in huis. Dit soort zorgprocessen zijn complex van aard', aldus de woordvoerster van Rijndam.

Zekerheidje

Omdat beide partijen elkaar goed kennen, is een lange inwerkperiode niet nodig en is SPS inmiddels al aan de slag gegaan, vertelt zij. Wel is er gekozen voor een contract met een korte looptijd van één jaar met de intentie om de overeenkomst te verlengen. Omdat uitbesteding van het it-infrastructuurbeheer nieuw is voor Rijndam, wil het zorgcentrum toch wat zekerheid inbouwen mocht het toch niet bevallen, aldus de zegsvrouw.

SPS zorgt voor 24/7 monitoring van de kritische it-systemen van het revalidatiecentrum en speelt een adviserende rol bij de inrichting van de nieuwe it-organisatie, zoals het uitbesteden van de computerruimtes naar een extern datacenter. De begeleiding tijdens de implementatie en het beheer hiervan wordt ook verzorgd door het it-bedrijf.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-05-02T10:29:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.