Nokia trekt in HCL weer Indiase partner aan

Na recent al een uitbestedingscontract voor het orderbeheer met Wipro te hebben gesloten gaat netwerkdienstverlener Nokia ook voor een aantal jaren in zee met het eveneens Indiase HCL Technologies. Het betreft een vijfjarige overeenkomst voor it-infrastructuur- en applicatiediensten.

HCL krijgt daarbij de taak om het infrastructuur- en applicatielandschap te moderniseren tot een geïntegreerd 'it-services delivery & design framework'. Nu werkt Nokia met vier verschillende hoofdleveranciers, onder meer het gevolg van de eerdere overname van Alcatel Lucent.

Daarnaast levert HCL kennis en expertise op het gebied van cloudorchestratie, digital platforms, big data analytics, cybersecurity, geautomatiseerde it (autonomics) en samenwerkingsoplossingen voor de werkplekomgeving.

Het Finse bedrijf verwacht door het uitbestedingscontract met HCL klanten beter te kunnen bedienen door een betere klantervaring middels digitalisering aan de voorkant, meer volautomatische processen en een moderne backoffice-omgeving.

Wipro

Vorige maand werd bekend dat Wipro Nokia gaat helpen bij het ontwerpen, digitaliseren en uitvoeren van het wereldwijde orderbeheer vanaf verschillende locaties. Met het oog op de nieuwe 5G- en geïntegreerde voice- en data-activiteiten wil Nokia zijn processen voor orderbeheer en de toeleveringsketen versneld transformeren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met je persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-07-04T17:22:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.