NCCW brengt technisch beheer onder bij NEH

Woningcorporatie-automatiseerder NCCW besteedt het technisch beheer van zijn erp-infrastructuur per 1 december 2018 uit aan NEH. Daarbij stapt een achttal NCCW-medewerkers over naar de hostingspecialist uit Leusden. Opmerkelijk is dat NEH recent is overgenomen door Strikwerda Investments, een investeerder die minderheidsaandeelhouder is van TSS, de moedermaatschappij van NCCW.

NCCW voert het enterprise resource planing (erp)-systeem BIS, een Oracle gedreven pakket. Daarnaast biedt NCCW nog de Corporatie Cloud. Het technisch beheer van deze oplossingen gaat met acht medewerkers over naar NEH; het functioneel beheer blijft bij NCCW.

Een paar maanden geleden kondigde NCCW aan zijn datacenter onder te brengen bij KPN in Aalsmeer en Haarlem. Het beheer van de data blijft daarbij ook in handen van NCCW.

Volgens een woordvoerder van NCCW verwacht het bedrijf door de uitbesteding van het technisch beheer zich 'maximaal te kunnen richten op onze kerntaak: het leveren van betrouwbare en eigentijdse ict-oplossingen voor onze klanten.' De keuze viel op NEH omdat dit hostingbedrijf ruime ervaring heeft en goed bekend staat in de corporatiemarkt. Door het beheer aan een specialist over te laten kan NCCW profiteren van de investeringen die NEH op dit vlak doet en is de doorontwikkeling voor de lange termijn geborgd.

Geen verband

NEH is recent overgenomen door TSS-aandeelhouder Strikwerda Investments. Die investeerder kondigde aan NEH samen met de eerdere aankoop Vancis onder te brengen bij de opgerichte overkoepelende vennootschap Total Specific Hosting (TSH). Die wil een toonaangevende rol gaan spelen op het gebied van hosting en cloudbeheer in onder andere de corporatiemarkt.

De woordvoerder van NCCW stelt dat deze transactie geen rol heeft gespeeld bij het besluit om het technisch beheer bij NEH onder te brengen. Het bedrijf is al een jaar geleden begonnen met de marktverkenning waarbij uiteindelijk twee serieuze partijen overbleven. Bij de uiteindelijke keuze voor NEH speelde onder meer mee dat het bedrijf reeds een significant deel van de NCCW-klanten als klant heeft.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-11-14T17:28:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.