Ymere besteedt groot deel van ict uit aan KPN

Tien ict'ers 'verhuizen' van de Amsterdamse woningcorporatie naar het ict-bedrijf

Woningcorporatie Ymere heeft het beheer van de werkplekken, de it-infrastructuur en de servicedesk voor vijf jaar uitbesteed aan KPN. Tien automatiseerders zijn overgestapt van de Amsterdamse woningcorporatie naar het ict-concern. Ymere verhuurt ruim zeventigduizend woningen in de Randstad en is een van de grotere corporaties in Nederland. De organisatie doet geen mededelingen over de waarde van de overeenkomst.

Ymere heeft gekozen voor het outsourcen omdat de organisatie flexibeler en wendbaarder wil zijn, zegt een woordvoerder. 'De afgelopen jaren hebben we, om digitale stappen te zetten, flink moeten investeren in mensen en middelen. Dit terwijl ict niet onze kerntaak is. Het verhuren van sociale huurwoningen aan mensen met een bescheiden inkomen in de metropoolregio Amsterdam is dat wel. Daar willen we ons op concentreren.'

Regie houden

In het kader van de uitbestedingsovereenkomst houdt Ymere zelf de regie op het informatiemanagement. Verder blijft het applicatiebeheer bij de woningcorporatie: Ymere vervangt zijn op SAP-draaiend enterprise resource systeem (erp) door Tobias AX (een Microsoft Dynamics Axapta-oplossing) van Aareon.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-12-18T09:18:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.