Pinkroccade host Chipsoft HiX-omgeving Isala

Het ziekenhuis Isala uit Zwolle besteedt het technisch beheer van Chipsoft HiX uit aan Pinkroccade Hosting Services, onderdeel van de softwaregroep TSS. Het beheercontract heeft een looptijd van vijf jaar. Voor het hostingbedrijf is het een belangrijk contract omdat het zich tegenwoordig ook richt op het beheren van applicatie-omgevingen van niet-TSS-softwareleveranciers.

Isala is een ziekenhuisorganisatie met vijf locaties in Zwolle, Meppel, Steenwijk, Kampen en Heerde. Er werken 6500 gedreven mensen. In november 2018 migreerde het ziekenhuis naar een uniform elektronisch patiëntendossier (epd): HiX van Chipsoft. In de oude situatie gebruikte Isala een mix van zelf ontwikkelde software en de Ezis-oplossing van Chipsoft.

Met de keuze voor HiX als nieuw epd moest Isala ook een keuze maken hoe de nieuwe omgeving zou worden beheerd. 'Een optie was om dit beheer weer in eigen hand te gaan uitvoeren, maar we hebben ook gekeken naar deskundige partijen in de markt die dit voor een bepaalde periode voor ons zouden kunnen overnemen', vertelt Maarten Brauns, manager applicatiebeheer bij Isala ICT.

Monitoring

"Na een interne evaluatie besloot Isala het beheercontract met vijf jaar te verlengen"

Na een marktverkenning kwam Pinkroccade Hosting Services uiteindelijk als beste naar voren. Gezamenlijk is in eerste instantie de complete infrastructuur gereed gemaakt voor HiX, om alle HiX-specifieke processen goed te faciliteren. Hierbij valt te denken aan de verschillende HiX-omgevingen en het datawarehouse. Bij de uitrol en later de livegang van HiX heeft Pinkroccade Hosting Services de ontzorging op het gebied van het technisch beheer van de HiX-omgeving op zich genomen onder regie van de technisch beheerders van Isala.

Na de livegang continueerde Pinkroccade Hosting Services de beheerwerkzaamheden, inclusief 7 x 24 monitoring. Na een interne evaluatie heeft Isala besloten het beheercontract met de automatiseerder te verlengen voor een periode van vijf jaar.

Vizier

De dienstverlening op Chipsoft HiX vormt een belangrijke pijler in de strategie van Pinkroccade Hosting Services. Het bedrijf beheerde tot voor kort met name applicatie-omgevingen van TSS-softwareleveranciers. Maar recent heeft het bedrijf ervoor gekozen het vizier ook op applicatie-omgevingen van andere softwareleveranciers, zoals Chipsoft, te richten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-08-22T16:18:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.