PGB Pensioendiensten besteedt ict uit aan CGI

PGB Pensioendiensten heeft zijn werkplek- en datacenterbeheer voor vijf jaar uitbesteed aan CGI. Daarbij is overeengekomen dat de ict-dienstverlener de werkplekomgeving naar een hybride cloud migreert. Ook richt CGI een security operations center (soc) in voor de uitvoeringsorganisatie van het pensioenfonds PGB. Ict-adviesbureau Quint Wellington Redwood begeleidde de sourcingstrategie, leveranciersselectie en contractering.

CGI is de komende jaren de ict-partner van PGB Pensioendiensten op de deelgebieden infrastructuur, werkplekomgeving en cybersecurity. De eerste fase van het contract, - het overzetten van de huidige dienstverlening naar CGI - is afgerond. Het betreft een eerste-generatieoutsourcingscontract. Toch gaan er geen ict-medewerkers over van deze uitvoeringsorganisatie van het pensioenfonds PGB naar CGI; zij blijven actief binnen de ict-afdeling van het dienstencentrum. 

Volgens Marc Hoeneveld, directeur technologie van PGB Pensioendiensten, nemen de eisen die aan datacenters en informatiebeveiliging worden gesteld de laatste jaren exponentieel toe. Met CGI is een stabiele partner gekozen die heeft bewezen deze dienstverlening te kunnen leveren. Bovendien heeft de ict-dienstverlener veel ervaring in de financiële sector, aldus Hoeneveld.

PGB, opgericht in 1953, is een pensioenfonds voor de sectoren grafimedia, groothandel in bloemen en planten, farmaceutische industrie tot zeevisserij. Met circa tweehonderdvijftig medewerkers verzorgt het fonds de pensioenen van ruim 330.000 personen en beheert het een vermogen van bijna dertig miljard euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-11-20T11:29:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.