Uniserver neemt datacenteromgeving Detron over

Commercieel directeur Uniserver: Dit is één van onze grootste projecten ooit

Detron besteedt een groot deel van zijn datacenterinfrastructuur uit aan Uniserver uit Alkmaar. Daarvoor hebben beide partijen een vijfjarig contract gesloten. De migratie vindt de komende maanden plaats. De ict-beheerders die nu verantwoordelijk zijn voor het Detron-hostingplatform kunnen bij Uniserver in dienst treden.

Detron huurde colocatiediensten op meerdere locaties en beheerde die zelf. Deze contracten worden beëindigd zodra de migratie is afgerond. Door de datacenterdienstverlening bij één partij onder te brengen verwacht Detron zijn klanten beter te kunnen bedienen en sneller innovaties door te voeren.

Tom Tank, algemeen directeur van Detron, ziet voordelen voor klanten als het om snelheid en kwaliteit gaat. 'We kiezen er hiermee voor om meer te standaardiseren én te automatiseren.' Het aansluiten van klanten kan nu sneller met minder kans op fouten en storingen, stelt Tank.

Uniserver biedt zijn hostingdiensten aan vanuit meerdere datacenters van derden. In het kader van de uitbestedingsovereenkomst neemt Detron een managed hostingdienst af van Uniserver. De ict-dienstverlener uit Veenendaal blijft zelf verantwoordelijk voor het beheer van de diensten die het bedrijf voor zijn klanten installeert binnen de datacenteromgeving van Uniserver.

Geen legacy

Een woordvoerster benadrukt dat Detron in de nieuwe constructie eindverantwoordelijk is voor de datacenterdienstverlening aan haar klanten. Uniserver legt als onderaannemer verantwoording af aan Detron. Overigens valt het beheer van legacysystemen, zoals DEC-VAX, Alpha HW en bepaalde opslag-oplossingen waarin Detron ook is gespecialiseerd, buiten de overeenkomst.

Uniserver werd na een selectietraject uit vijf kandidaten gekozen. Commercieel directeur Emile Schouwstra van de clouddistributeur spreekt van 'één van onze grootste projecten ooit'.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-12-31T11:47:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.