Investeerders zoeken koper voor ict-adviseur Quint

Dit artikel delen:

Kantoor van Quint Welington Redwood in Amstelveen

Ict-adviesbureau Quint Wellington Redwood uit Amstelveen staat in de etalage. De investeringsmaatschappijen Synergia en Van Lanschot Participaties willen na zeven jaar een exit en zoeken een koper voor hun aandelen.

In 2013 stapten Synergia en Van Lanschot Participaties in Quint. Met de extra steun wilde het ict-adviesbureau, gespecialiseerd in sourcing, zijn adviesportfolio en internationale positie uitbouwen. Nu, na circa zeven jaar, vinden ze het tijd worden voor een exit. Of, zoals algemeen directeur Maurice Boon het in een reactie omschrijft: 'Onze investeerders kijken momenteel actief rond of ze nu na zeven jaar hun aandelen kunnen herplaatsten waarbij dit de doorontwikkeling van Quint als digital agency zou moeten ondersteunen.'

Quint, dat ook over de grens actief is, telt ruim tweehonderd man en draait een omzet van zo'n negentig miljoen euro. ING zou zijn aangetrokken om het internationale verkooptraject te begeleiden. Omdat het bedrijf als 'digital agency' aan de man wordt gebracht, zou een overname door een systeemintegrator een optie zijn, vergelijkbaar met de Indiaas-Amerikaanse ict-dienstverlener Cognizant die een paar jaar geleden het Nederlandse Mirabeau inlijfde. Of concerns als Accenture en DXC dat de afgelopen jaar ook al digital agency's alsmede Servicenow-experts kochten. Maar, volgens Boon, wordt 'nadrukkelijk niet naar system integrators gekeken.' Dat zou mogelijk ook de rol van sourcingadviseur die Quint nu speelt, kunnen bemoeilijken.

Sourcing en servicemanagement

Quint, opgericht in 1992, is als ict-adviesbureau gespecialiseerd in sourcingvraagstukken en wordt regelmatig ingehuurd om ict-uitbestedingstrajecten te begeleiden, bijvoorbeeld bij de provincie Gelderland of in het buitenland, bij het Canadees diamantmijnbouwbedrijf DDC. Ook bezit het adviesbureau kennis van it-servicemanagement en wordt het ingehuurd om ict-organisaties bij bedrijven en overheden opnieuw in te richten of aan te passen. Voor dit deel versterkte Quint zich in 2018 met de Paphos Group, een it-dienstverlener, gespecialiseerd in implementatie en beheer van software van Servicenow, Appdynamics, Xebialabs en Micro Focus. Klanten zijn onder meer Nutreco, ABN Amro, de politie en RDW.

Het ict-adviesbureau kwam in 2014 in het nieuws door onthullingen van het tv-onderzoeksprogramma Zembla over dubieuze ict-aanbestedingen bij de rijksoverheid. Onder meer Ordina zou samen met Quint volgens Zembla bij een aanbesteding van de IND handjeklap hebben gespeeld. Beide bedrijven ontkenden deze beschuldiging.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Bijzonder. Je kan het wel te koop zetten als een "digital agency", maar dan ben je het nog niet.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-02-06T11:59:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.