KLM zet grote it-projecten on hold

Schiphol KLM bagage

KLM houdt niet alleen bijna de hele vloot aan de grond, maar neemt ook op andere vlakken stringente maatregelen. Zo wil de vliegtuigmaatschappij zo'n driehonderd tot vierhonderd miljoen besparen op zijn investeringen, onder andere door grote it-projecten on hold te zetten en minder of geen it-consultants meer in te huren.

Dit stelt de KLM in een verklaring. Het bedrijf is in een ongekende crisis terechtgekomen door de dramatische gevolgen van het coronavirus voor de luchtvaart. Naast het stilleggen van de vloot, het doorvoeren van een reorganisatie en het stopzetten van opleidingen kondigt KLM het on hold zetten van grote it- en huisvestingsprojecten aan. Ook wordt het inhuren van externe consultants aan banden gelegd. Daarmee wil de vliegtuigmaatschappij zo'n driehonderd tot vierhonderd miljoen bezuinigingen op zijn investeringspost.

KLM is momenteel aan het inventariseren hoe de aangekondigde maatregelen toegepast gaan worden, meldt een woordvoerster. Ook laat zij weten dat er gekeken wordt naar het geheel of gedeeltelijk stopzetten van externe inhuur, waaronder ook voor it.

  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-03-16T11:55:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.