Detacheerder DPA ziet omzet en winst iets afnemen

DPA heeft in 2019 een omzet van 151,7 miljoen euro gerealiseerd. Dat is iets lager dan het jaar daarvoor, toen het bedrijf 158,8 miljoen euro aan omzet boekte. Ook de winst viel iets lager uit en komt op in totaal 8,6 miljoen euro (negen miljoen euro in 2018). Dat blijkt uit de jaarcijfers van de detacheerder.

De omzet steeg autonoom met 1,6 procent. De omzetdaling schrijft DPA toe aan de verkoop van Cauberg Huygen (oktober 2018) en de verzelfstandiging van meerdere kleinschalige of onvoldoende renderende activiteiten.

De detacheerder heeft de interne organisatie gestroomlijnd en hierbij een clustering gekozen, bestaande uit drie bedrijfstakken. Het bedrijf haalt nog steeds het leeuwendeel van zijn omzet uit het Finance & Banking-cluster (88,4 miljoen euro), gevolgd door IT, Supply Chain & Logistics & Participaties (36,8 miljoen euro) en Legal & Public (26,5 miljoen euro).

Medewerkers

De ingevoerde clusterstructuur en de verbetering van de efficiëntie van de ondersteunende diensten heeft ook effect op het aantal (interne) medewerkers. Zo is het medewerkersaantal in een jaar tijd met twintig procent gedaald. Eind december 2019 waren er 1.266 medewerkers in dienst bij de detacheerder. Ook zijn 179 zzp’ers onder contract werkzaam voor de organisatie. Dat waren er in 2018 nog 184.

DPA houdt de ontwikkelingen rond het coronavirus nauwlettend in de gaten. Het kan nog een uitspraken doen of het impact gaat hebben op de toekomstige resultaten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-03-26T11:00:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.