Meer omzet, maar minder winst bij Mindtree

De Indiase automatiseerder Mindtree heeft 2019 afgesloten met meer winst en minder omzet. Het bedrijf overschrijdt wel het miljard dollar omzet, maar moet een winstdaling van bijna 18 procent slikken.

Mindtree sloot zijn boekjaar af met een omzet van bijna 1,1 miljard dollar. Onder de streep houdt het bedrijf daar een nettowinst van 88,5 miljoen dollar aan over. Naar eigen zeggen bedient de it-automatiseerder nu 307 actieve cliënten. Drieëntwintig daarvan dragen elk meer dan tien miljoen dollar omzet bij, dat is er een meer dan vorig jaar.

Het bedrijf kon dit jaar wel voor 1,2 miljard dollar aan nieuwe overeenkomsten binnen halen, dat is een record. Het zijn vaak wel contracten die over meerdere jaren lopen. Er werken momenteel bijna 22.000 mensen voor Mindtree. Het bedrijf meldt ook fier dat 764 ‘bots’ in dienst heeft, softwaresystemen die zonder enige tussenkomst taken uitvoeren die anders voor een mens bestemd zouden zijn.

Klanten

Mindtree kon ook verschillende nieuwe grote klanten binnenhalen, al blijft het vaag over wie dat precies zijn. Het gaat onder meer over ‘een Noord-Amerikaanse verzekeringsmaatschappij’, een ‘technologieleider uit de reiswereld’ en een fabrikant van tuinmateriaal.

In zijn vooruitblik naar 2020 waarschuwt ceo Debashis Chatterjee wel voor minder goede cijfers door de heersende corona-epidemie. Het bedrijf zegt wel er al vertrouwen in te hebben dat zijn business continuity-plan voldoende robuust is om de crisis heelhuids uit te komen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-04-24T17:17:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.