Cegeka noteert stevige omzetgroei

CEO Cegeka

Cegeka-ceo Stijn Bijnens

De Belgische it-groep Cegeka groeit voor het zestiende jaar op rij en sluit het boekjaar 2019 af met een omzet van 561 miljoen euro, een toename van bijna tien procent in vergelijking met de cijfers van een jaar eerder. Dat blijkt uit de publicatie van het jaarverslag.

Afgelopen jaar was het eerste met de nieuwe ceo Stijn Bijnens aan het hoofd van Cegeka. Niet alleen de omzet groeide verder aan, ook de operationele winst van de groep tikte af of iets meer dan veertig miljoen, een stijging van ruim drie procent. ‘Wij hebben in 2019 onze financiële positie verder versterkt. Daardoor waren we in staat om in april 2020 – in volle coronacrisis – de overname van KPN Consulting in Nederland succesvol af te ronden. Daarnaast hebben we recent ook Finavista in Nederland en Gridmax in België kunnen overnemen’, zegt Stephan Daems, cfo van Cegeka.

In 2019 investeerde Cegeka aanzienlijk in domeinen als cloud, application modernization, cybersecurity, business-continuïteit, mobiele private netwerken, 5G, en alles wat ‘slim’ is – van slimme mobiliteit tot slimme business.

De Cegeka-hoofdzetel blijft in het Belgische Hasselt, maar Nederland is tegenwoordig meer dan de tweede thuisbasis van Cegeka, aldus Bijnens. ‘De overname van KPN Consulting, gestart in 2019 en in de lente van dit jaar gefinaliseerd, is de volgende mijlpaal voor ons bedrijf. Deze stap was belangrijk om onze lokale aanwezigheid in de Nederlandse markt te versterken en om onze end-to-end-portfolio in Nederland te verbreden.' Ook in 2020 blijft Cegeka in de Nederlandse markt investeren.

Om de integratie van KPN Consulting in goede banen te leiden, werd onlangs Zander Colaers (Global VP Infrastructure) naar Nederland gestuurd. Zijn taak wordt ad interim overgenomen door Bijnens.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-05-27T10:53:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.