Pensioenuitvoerder MPD besteedt ict uit aan CGI

Media Pensioen Diensten (MPD) besteedt zijn it-infrastructuur, inclusief datacenter en werkplekbeheer, uit aan CGI. De ict-dienstverlener levert tevens it-beveiligingsdiensten en richt een nieuwe digitale werkplekomgeving in voor de pensioenuitvoerder. Hiervoor zijn beide partijen een zesjarig contract aangegaan. Er stapt geen personeel over naar CGI.

In het kader van het contract neemt CGI het datacenter over van MPD. De automatiseerder richt een nieuwe infrastructuuroplossing in die is gebaseerd op een modern private cloudplatform. Daarnaast ontwikkelt CGI voor de pensioenuitvoerder moderne werkplekfunctionaliteit voor de eindgebruiker, waarbij een migratie naar cloudgebaseerd werken zal plaatsvinden. Volgens het bedrijf wordt dit op een veilige en gecontroleerde wijze doorgevoerd, compliant met de beveiligingseisen van DNB.

De eerste fase van de overeenkomst, de overgang van de huidige dienstverlening binnen MPD naar CGI, is inmiddels afgerond. Met dit contract tekent CGI zijn derde ‘it-beheerdiensten’-klant op in de pensioensector, na SPF Beheer en PGB Pensioendiensten.

Focus

José Claus, algemeen directeur van MPD, legt uit dat de uitbesteding van het eigen datacenter aan CGI past in het streven naar meer focus op de eigen kerntaken. 'Voor de zaken die daar buiten vallen, zoeken we de samenwerking met strategische partners. Voor onze it is het van belang dat de omgevingen waarin we bij MPD werken veilig en stabiel zijn en de actuele stand van de techniek volgen. Met CGI hebben we een partner gevonden die zich al in de pensioensector heeft bewezen.’

Coöperatieve Media Pensioen Diensten (MPD) is een coöperatieve uitvoeringsorganisatie die zich zonder winstoogmerk richt op de belangen van PNO Media. Dit is een grotendeels vrijwillig bedrijfstakpensioenfonds voor werkgevers en hun medewerkers die actief zijn in de creatieve en digitale sector.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-07-02T10:36:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.