BPF Waterbouw ruilt Centric om voor Visma Idella

sparen

Stichting Bedrijfstakpensioenfonds Waterbouw brengt per 1 januari zijn pensioenadministratie onder bij Visma Idella. Het fonds had de administratie vanaf 1 januari 2019 ondergebracht bij Centric maar die samenwerking liep niet naar wens. Saillant detail: het pensioenfonds werkte vóór Centric met software van Idella; nu kiest het voor een saas-oplossing.

Op 25 mei jongstleden maakte BPF Waterbouw bekend de overeenkomst met Centric per 31 december 2020 te beëindigen. Volgens het fonds was er 'onvoldoende sprake van een duurzame uitbesteding van de pensioenadministratie.' Een nieuw selectietraject volgde. Uiteindelijk koos het pensioenfonds voor Visma Idella dat een nieuwe software-as-a-service-oplossing in de markt heeft gezet. BPF Waterbouw wordt de eerste afnemer van dit vernieuwde product.

Voorafgaand aan de korte periode bij Centric maakte BPF Waterbouw al ruim vijftien jaar gebruik van de software van Idella. Het bedrijf heette eerst nog Piramide Finance, als onderdeel van de Piramide Groep. In november 2017 besloot deze groep zichzelf te hernoemen in de Idella Groep; een jaar later nam het Noorse bedrijfssoftwareconglomeraat Idella over. 

Met zijn online-oplossing biedt Visma Idella een ‘derde weg’ tussen zelfadministratie en volledige uitbesteding van de uitvoering. Volgens Pauline Frens, algemeen directeur van Visma Idella, is het een oplossing voor fondsen die weg willen of moeten bij hun bestaande uitvoerder. Daarnaast mikt het bedrijf met zijn saas-omgeving op kleine en middelgrote fondsen.

Tot op heden was Visma Idella op het gebied van pensioenadministratie alleen softwareleverancier. Nu komt er dus als dienst de pensioenadministratie bij. De komst van BPF Waterbouw als eerste klant betekent een vliegende start, aldus Frens. Wel benadrukt zij dat het om een transactionele business process outsouring (bpo) gaat.

Voor BPF Waterbouw voert Visma Idella de volledige pensioenadministratie inclusief deelnemer- en werkgeverinteractie uit. Hierbij neemt het bedrijf de operationele en administratieve processen over, inclusief verwerking van mutaties, afhandeling van transacties en het doorvoeren van waardeoverdrachten. Er zijn toentertijd geen medewerkers overgegaan van het pensioenfonds naar Centric en er gaan dan ook geen medewerkers over naar Visma Idella. BPF Waterbouw blijft zelf verantwoordelijk voor activiteiten zoals begeleiding van deelnemers, bestuursondersteuning, afstemming met sociale partners en werkgever(s) en alle beleidsmatige activiteiten.

Overigens heeft Centric zijn pensioenadministratie ook vernieuwd. Het gaat dit voor klanten vanaf 2021 uitvoeren via het platform AxyLife van AxyWare Het bedrijf gebruikt nu nog het pakket Maia van Keylane. AxyLife is een software-as-a-service (saas)-oplossing voor de verwerking van pensioenregelingen en levensverzekeringen en de communicatie daarover met deelnemers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-09-28T11:47:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.