IDC slaat slag met overname Metri

International Data Corporation (IDC) heeft Metri overgenomen, een adviesbureau voor it-benchmarking, -sourcing en -prestatiemeting uit Schiphol-Rijk. Het Amerikaanse advies- en onderzoeksbureau wil de benchmark- en prijsmodellen en de kennis van de medewerkers van Metri internationaal combineren met de eigen sourcingexpertise teneinde it-inkopers te voorzien van inzichten in de branche om cruciale investeringsbeslissingen te nemen.

IDC wil na de overname de it-budget en operationele benchmarkingtools van Metri toevoegen aan de eigen prijs- en kosten-benchmarking-oplossingen. Daardoor krijgen it-beslissers en directieleden toegang tot een uitgebreide bron van it-planningsinformatie die hen helpt innovatie te stimuleren en te besparen op it-investeringen, aldus het advies- en onderzoeksbureau.

Metri (circa dertig medewerkers) beschikt via zijn benchmark- en prijsmodellen over een uitgebreide database met gegevens over kwaliteit, kosten en prijzen van it-services van leveranciers, informatie over eindgebruikers en commercieel verkregen marktdata. Door deze database te bevragen, kan Metri klanten inzicht bieden in en advies geven over het aanpakken van vraagstukken rond hun it-budgetplanning, technische schuld en het willen versnellen van hun time-to-market.

Directeur Sergej Berendsen is verantwoordelijk voor de integratie van Metri in de IDC-organisatie. Oprichter Bart de Ruijter blijft vooralsnog betrokken als adviseur en liaison officer voor klanten. 

It-functies doorgemeten

Berendsen werd op 1 april 2019 aangesteld als directeur om de verdere groei van het in 2003 opgerichte bedrijf vorm te geven. Hij deed dat door de it-intelligence-tak als derde pijler naast benchmarking en sourcing te versterken.

Hij vertelde eerder dat Metri voor alle it-functies in een organisatie een meetinstrument heeft ontwikkeld, waarmee alle aspecten zijn door te lichten. Denk aan uurtarief, connectiviteit of het kostenniveau. Alsook een 'workforce-benchmark': hoeveel medewerkers zijn er betrokken bij welke it-processen en wat levert dat op qua productiviteit en effectiviteit in vergelijking met andere it-organisaties? 'Wij vellen geen waardeoordelen maar laten klanten op basis van feiten zien hoe hun it-omgeving presteert en waar verbeteringen en besparingen mogelijk zijn.'

IDC is in de wereld een van de grootste leveranciers van marktinformatie, adviesdiensten en evenementen voor de informatietechnologie, telecommunicatie en consumententechnologie. Bij het bedrijf met standplaats Needham, Massachusetts werken ruim duizend analisten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-05-19T11:55:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.