Sanderink haalt IBM-veteraan Fehmers naar Centric

Bart Fehmers

Centric-eigenaar Gerard Sanderink is er opnieuw in geslaagd een ervaren rot uit de ict-sector aan zijn bedrijf te binden. In navolging van Johan Taams, oud-topman van Atos Nederland, heeft de excentrieke Twentse ict-ondernemer nu ook IBM-veteraan Bart Fehmers binnengehaald.

Zowel Taams als Fehmers werkten hiervoor kortstondig bij ict-dienstverlener Broad Horizon (vorig jaar goed voor vijf overnames waaronder Pink Elephant). Bart Fehmers die op zijn 33ste al algemeen directeur van IBM Nederland was en ruim dertig jaar bij Big Blue doorbracht, gaat Centric’s divisie voor beheerde diensten leiden. 

Zijn aanstelling moet het vertrouwen bij de klantenkring van Centric opvijzelen. De hoog opgelopen ruzie tussen Gerard Sanderink en zijn voormalige vlam Brigitte van Egten heeft ook bij deze it-outsourcingtak zijn sporen nagelaten. De Centric-eigenaar maakte de fout zijn personeel in die strijd te betrekken, wat het nodige reputatieverlies opleverde. Een stoet van bestuurders waaronder Karim Henkens en Hans Schrijver, verliet het bedrijf, vaak na onoverbrugbare conflicten. 

Eind vorig jaar drongen grote klanten uit de overheidssector waaronder De Nederlandsche Bank, aan op het vertrek van Sanderink als voorzitter van het eenlaagsbestuur. De van ASML afkomstige Louis Luijten trad voor Sanderink in de plaats. Met Johan Taams, die 13 jaar lang Atos Nederland leidde, als ceo en Fehmers als baas van de ‘managed services’-tak is Centric weer op volle oorlogssterkte. Het duo zal zich zeker niet laten wegblazen door de als koppig bekend staande Sanderink.

Jurist Fehmers heeft zijn ervaring opgedaan bij IBM in verschillende nationale en internationale rollen, waaronder kortgeleden als general manager Global Technology Services in de Benelux. In zijn laatste functie was Fehmers actief bij Broad Horizon als managing Director Cloud & Platform Services.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-08-10T17:37:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.