Xebia neemt Poolse PGS Software over

Contract ondertekenen

Het snelgroeiende Xebia neemt het Poolse PGS Software over. Daarmee breidt de it-consultant met hoofdkantoor in Hilversum haar nearshore-activiteiten verder uit. Xebia was al langer op zoek naar een partner in Oost-Europa.

Met PGS haalt Xebia opnieuw een bedrijf binnen dat diensten voor de cloud levert. Hiertoe hebben de Polen partnerships opgezet met AWS, Microsoft en Google. PGS draaide in de laatste vier kwartalen met ruim achthonderd medewerkers een omzet van ruim 35 miljoen euro. 

PGS levert mobiele en web-apps en diensten op het gebied van software, cloud, data, nearshoring en offshoring. Oorspronkelijk lag de focus op softwareontwikkeling. Maar net als Xebia ligt het accent nu bijna volledig op de cloud. Samen met Xebia kan PGS nu grotere projecten doen. Ook de ontwikkelmogelijkheden nemen toe. PGS heeft behalve in Polen kantoren in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. 

Voor Xebia is dit al weer de vijfde acquisitie dit jaar. Met het kapitaal van meerderheidsaandeelhouder Waterland Private Equity achter zich kan Xebia een agressieve expansie volhouden. Eerder werden AWS-partner Oblivion, Google Cloud-partner G-company, coMakeIT (managed services) en low-code consultant Appcino ingelijfd.

PGS Software en Xebia gaan nauw samenwerken om specifieke technologiediensten en it-consultancy te leveren. De baas van PGS Software, Wojtek Gurgul, wordt lid van de ondernemingsleiding van Xebia. Het bedrijfslogo van PGS Software wordt uitgebreid met de voetnoot: ‘Proudly part of Xebia’. Het overnamebedrag wordt niet naar buiten gebracht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-10-05T12:28:00.000Z Alfred Monterie
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.