Buitenlandse Zaken trekt nieuwe it-partners aan

Partners handen

Het ministerie van Buitenlandse Zaken (BZ) heeft voor de inhuur van ict'ers een raamovereenkomst gesloten met De Staffing Groep, Cimsolutions, SynProfs, Yacht, Blue Trail en de combinatie Linkit, Bartosz en Divetro. Het akkoord is ingegaan op 1 oktober 2021 en heeft een looptijd van vier jaar. De geraamde totale opdrachtwaarde bedraagt 68 miljoen euro.

BZ verwacht de komende jaren verschillende soorten ict-expertise nodig te hebben om in te spelen op thema’s als digitale innovatie, e-dienstverlening, digitalisering van processen, plaats-, tijd- en apparaat-onafhankelijk werken, digitaal samenwerken, clouddiensten en social media, informatiehuishouding, big data analyse en open data. De insteek daarbij is een functionele uitvraag van diensten en oplossingen via minicompetities waaraan de zes geselecteerde partijen kunnen meedoen.

Het ministerie heeft zijn ict-uitvoering uitbesteed aan diverse marktpartijen en het shared service centrum SSC-ICT (werkplekhosting) van het Rijk. Een andere shared service centrum, 3W, biedt vanuit BZ allerlei diensten aan voor personeel dat voor de rijksoverheid in het buitenland werkt, waaronder een aantal ict-diensten.  

Applicatiediensten en connectiviteit

Eerder dit jaar schreef BZ een aparte tender uit voor applicatiedienstverleners. Zo won Finalist IT  het perceel 'Applicatieontwikkeling en –beheer op het gebied van standaardplatformen' (maximaal vier jaar) en Sogeti (in samenwerking met Capgemini) en Netcompany het perceel 'Applicatieontwikkeling en –beheer op het gebied van Microsoft-technologie (vier jaar). Atos ten slotte is aangetrokken voor het platform-gebaseerd omgevingsbeheer en -integratie en housing/hosting-diensten (acht jaar).

Begin 2021 sloot het departement een langjarig contract met BT voor het wereldwijd regelen van end-to-end-connectiviteit en de daaraan ondersteunende dienstverlening aan ambassades en diplomaten.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-10-14T10:52:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.