Uitbesteden payroll zit in de lift

Dit artikel delen:

Payrolloutsourcing zit in heel Europa in de lift. Dat is een van de inzichten van een grootschalig onderzoek onder werkgevers, uitgevoerd door hr- en payrolldienstverlener SD Worx. Maar liefst zes op de tien Europese bedrijven hebben momenteel een contract met een outsourcingpartner die hun salarisverwerking (gedeeltelijk) uitvoert, of overwegen dit.

Hoewel de bereidheid om hr-taken uit te besteden sinds begin 2020 niet veel veranderd is, wordt payroll-outsourcing steeds aantrekkelijker. Bedrijven in Nederland, Italië, Scandinavië, Belgiê, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Zwitserland en Oostenrijk beschouwen salarisverwerking als een van de hr-domeinen waar externe leveranciers het grootste verschil kunnen maken. De enige landen waar payroll-outsourcing niet tot de top vijf behoort, zijn Polen, Ierland, Spanje en Duitsland.

Vooral de stijgende cijfers in Italië en Zwitserland vallen op: terwijl slechts 17 procent van de Italiaanse en zes procent van de Zwitserse ondernemingen in 2020 hun loonadministratie volledig (of gedeeltelijk) zou uitbesteden, steeg het aantal in Italië tot 26 procent en in Zwitserland tot twintig procent in 2021. Ook in Nederland, Frankrijk, België en het Verenigd Koninkrijk nam de interesse in payrolloutsourcing toe in vergelijking met vorig jaar. De kleinste verschillen zijn te zien in Duitsland, met een verandering van een half procent, en Ierland, met een daling van een procent.

Gemoedsrust

‘Ten eerste biedt payrolloutsourcing ruimte voor meer strategische projecten’, zegt Patricia Molenaar van SD Worx. ‘Van talentwerving tot scholing. De meeste hr-teams kunnen daarin beter investeren dan in de repetitieve, arbeidsintensieve verwerking van salarisverwerking. Ten tweede biedt uitbesteding gemoedsrust in drukke tijden. Technologische ontwikkelingen en cloud-based services garanderen veilige en eenvoudig toegankelijke gegevens voor externe medewerkers. Dit terwijl een hr-partner zorgt voor de naleving van nieuwe regels en voorschriften. Tot slot is er ook een menselijke factor: uitbesteding van de meest foutgevoelige payrolltaken is bevorderlijk voor de teamsfeer op een afdeling die al jaren voortdurend onder druk staat.’

Ongeveer 43,5 procent van de Europese bedrijven probeert actief hun payrollprocessen te verbeteren. Salarisverwerking is bovendien van nummer acht naar nummer drie gesprongen op de lijst van domeinen bij personeelszaken die het meest geschikt zijn voor outsourcing. Een verklaring hiervoor kan zijn dat hr-managers dit liever overlaten aan een betrouwbare partner. Enerzijds vanwege de complexiteit van de wetgeving en anderzijds vanwege de bedrijfscontinuïteit. Alleen de automatisering van hr-processen en de naleving van de sociaaljuridische reglementering worden meer uitbesteed dan de loonadministratie. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Outsourcing

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-11-09T10:40:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.