Strikwerda Investments stapt in Score Utica

Familie-investeringsmaatschappij Strikwerda neemt een meerderheidsbelang in Score Utica. Met steun van deze investeerder wil de ict-dienstverlener uit Vianen uitgroeien tot een grote speler op de mkb-markt. Daarvoor zullen er versneld overnames worden gepleegd.

Score Utica is in 2019 ontstaan vanuit een fusie tussen Score Telecom en Utica en levert als onestopshop telecom- en it-diensten aan het midden- en kleinbedrijf (mkb). Bij de ict-dienstverlener werken ruim zestig man, verspreid over kantoren in Vianen, Breukelen en Apeldoorn. De omzet ligt boven de 25 miljoen euro. Score Utica is een nauwe partner van KPN en is Microsoft Gold Partner voor cloud- en telecomdiensten.

Het bedrijf wil verder groeien, ook om aantrekkelijk te blijven als ict-werkgever. De ambitie is om een grote ict-totaalleverancier voor het mkb te worden. Met financiële steun van Strikwerda Investments zullen hiervoor de benodigde overnames worden gedaan.  

Huidig algemeen directeur en medeaandeelhouder Richard Bronzwaer vertrekt bij Score Utica. De andere twee directieleden, Nils Vermeulen en Paul Stoffele, blijven aan. 

TSS, TSH en TWS

Strikwerda Investments - van it-ondernemer Rinse Strikwerda, die zijn vermogen verdiende met het vroegere beursfonds TAS Automatisering en de automatiseringsgroep Total Specific Solutions (TSS) - is in de it-wereld vooral bekend om twee investeringstallen TSH (Total Specific Hosting) en TWS (Total Webhosting Solutions).

TSH is gericht op het investeren in it-bedrijven die actief bepaalde branches, zoals woningcorporaties, onderwijs en juristerij. TWS is de paraplu waar talloze generieke hostingbedrijven onder vallen. Ook heeft de investeerder nog een belang in de softwaregroep TSS.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-03-07T11:46:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.