Verse contracten TCS-Randstad en Atos-Siemens

Contract ondertekenen

Randstad heeft het contract met Tata Consultancy Services uit 2016 uitgebreid. De Indiase it-dienstverlener gaat het applicatiepark van het uitzendbureau in de cloud verder moderniseren, aangevuld met beveiligings- en netwerkdiensten. Ook Atos heeft een langjarige strategische samenwerking weten uit te breiden, namelijk met Siemens. Het Franse it-concern gaat end-to-end-integratie- en orkestratiediensten leveren aan het Duitse elektronicaconcern.

TCS en Randstad

TCS sloot in 2016 een contract met Randstad voor de wereldwijde migratie naar de publieke cloud van AWS. Die overgang werd in 2019 afgerond. In de volgende stap met TCS zet het uitzendbureau in op cloudrationalisatie en applicatiemodernisering met een mix van software-as-a-service-oplossingen en meer cloud native-applicaties die gebruikmaken van paas (platform-as-a-service).

Het Indiase it-concern krijgt bovendien de opdracht om de beveiliging van Randstad te verbeteren door het onboarden en uitrollen van wereldwijde beveiligingsdiensten en het opschalen van het wereldwijde dev-sec-ops-platform.

Door Randstads digitale kern binnen AWS te moderniseren, helpt TCS bij het verenigen en opschalen van diverse diensten, zoals informatiebeveiliging, netwerk, service control, service management, business application management en business application hosting. Van het bedrijf zijn de business units TCS AWS en TCS Software & Services betrokken bij de werkzaamheden. 

Atos en Siemens

Ook Atos heeft een nieuwe, langjarige overeenkomst met een belangrijke klant gesloten, te weten Siemens. Het elektronicaconcern wil de manier waarop het zijn it-diensten exploiteert en beheert veranderen. Daarvoor levert het it-bedrijf een nieuwe generatie integratie- en orkestratiediensten, gebaseerd op zijn Atos SIO Bridge-oplossing. 

De overeenkomst is volgens Atos het grootste integratiecontract, waarbij het Bridge SIO/SIAM- bestuurssysteem wordt ingezet. Dit model wordt voor Siemens afgestemd op best practices en een kernset van principes en drivers met als doel meer flexibiliteit, innovatie en efficiëntie bieden. Atos werkt hierbij met een grote groep experts van Siemens.

De relatie tussen Atos en Siemens is innig nadat de it-dienstverlener in 2010 de divisie Siemens IT Solutions and Services (SIS) overnam. Sindsdien werken beide bedrijven nauw samen, niet alleen op met it- en clouddiensten maar ook op vlakken als internet of things, innovatie en industriële beveiliging.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-11-29T12:34:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.