Ordina ziet jaaromzet in 2022 verder groeien

Voor het eerst in lange tijd scoort Nederland procentueel beter dan Belux

Ordina

Automatiseringsconcern Ordina noteert over 2022 een omzet van 429,4 miljoen euro. Dat is een toename van 8,9 procent ten opzichte van 2021 (omzet 394,5 miljoen). Het bedrijf zet de stijgende lijn ook procentueel door; in 2021 lag de omzetstijging op 6,8 procent.

De nettowinst over 2022 daalde wel, zij het licht van 24,6 miljoen naar 23,9 miljoen euro. Dat komt door een versnelde afwikkeling van de resterende 'earn-out'-verplichting van 0,7 miljoen euro rond de overname van IFS Probity (opgegaan in Ordina Subscription Management & Utilities). Ook zag Ordina de kosten oplopen vanwege het aannemen van extra personeel en het vervallen van de thuiswerkverplichting vanwege de Covid-19-pandemie waardoor de operationele brandstof-, reis- en verblijfuitgaven stegen.

In het vierde kwartaal zag Ordina de inkomsten met zes procent omhoog gaan van 104 miljoen (vierde kwartaal 2021) naar 110,2 miljoen euro. De nettowinst daalde van 7,6 miljoen (slotkwartaal 2021) naar 5,6 miljoen euro.

Nederland en België

De it-dienstverlener ut Nieuwegein Ordina is actief in drie kernmarkten: overheid, financiën en industrie. Op alle drie de markten was er vorig jaar groei zichtbaar. De overheidsmarkt is de grootste met 184 miljoen euro (+12,2 procent), gevolgd door de industrie (133 miljoen, +4,6 procent) en het financiële wezen (113 miljoen, +8,8 procent). Voor het eerst in jaren is de aanwas in Nederland (omzet 283,4 miljoen, + 9,3 procent) groter dan die in de Belux-regio (146,1 miljoen euro; +8 procent).

Het gemiddeld aantal directe medewerkers in 2022 is met 146 gestegen naar 2.445 (2021: 2.299). Ordina wist daarbij het aantal directe (aan de klant te factureren) medewerkers te vermeerderen met 104 voltijds arbeidsplaatsen naar 2.532 fte per eind 2022. Deze groei werd voornamelijk in het derde kwartaal van 2022 gerealiseerd, vooral door het aannemen van jonge medewerkers. Ook is een aantal indirecte medewerkers omgeschoold naar een directe rol. Vorig jaar ging bij de werving extra aandacht uit naar het versterken van de Belgische organisatie.

Volgens het it-bedrijf blijft het een uitdaging om goede krachten te werven en te behouden als gevolg van de krapte op de arbeidsmarkt. Zo was er in het slotkwartaal 2022 weer een lichte daling met tien fte's van het aantal directe medewerkers te zien. Een ander minpunt was vorig jaar het gestegen ziekteverzuim naar 4,1 procent (2021: 3,3 procent). Saillant detail: dit accres was zichtbaar vanaf het tweede kwartaal, nadat alle maatregelen met betrekking tot Covid-19 losgelaten waren. In 2021 lag het ziekteverzuim door het vele thuiswerken juist lager, wat een positief effect op de productiviteit had bij Ordina.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij Ordina
Vacatures Outsourcing

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-02-16T12:31:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.