CGI blijft it-beheerder pensioenfonds Rail & OV

Stichting Pensioenfonds Rail & Openbaar Vervoer (Rail & OV) heeft het managed-services-contract met CGI met vijf jaar verlengd. De automatiseerder voorziet het pensioenfonds van it-diensten voor de werkplek, beveiliging en infrastructuur.

'CGI heeft zich de afgelopen jaren bewezen als betrouwbare partner die onze organisatie niet alleen helpt met bedrijfscontinuïteit en verbeteringen in onze ict-omgeving, maar ons ook proactief meeneemt in de ontwikkeling van nieuwe regelgeving op het gebied van bijvoorbeeld informatiebeveiliging', aldus Sabijn Timmers-Janssen, bestuurder Finance, Risk en IT bij Pensioenfonds Rail & Openbaar Vervoer.

CGI helpt Rail & OV bij het inrichten van de werkplekken conform het 'Modern Workplace’-principe van Microsoft en levert deze dienst op basis van Microsoft Intune. Het it-concern implementeert ook een vernieuwde dienstverlening rond soc/siem (security operations center/security information and event management) waar zowel Microsoft Security-diensten als Microsoft Sentinel deel van uitmaken. Met de implementatie van de nieuwe werkplek verbetert de inrichting van beveiliging, de integrale aansturing en de gebruikerservaring. Alle diensten worden beveiligd volgens het ZeroTrust principe, wat beschrijft hoe om te gaan met beveiliging in de huidige hybride cloud-omgevingen.

Verder ondersteunt CGI Rail & OV bij het overbrengen van bedrijfsapplicaties naar de publieke cloud, zoals die van Microsoft Azure.

Pensioenfonds Rail & Openbaar Vervoer is het niet verplicht gestelde bedrijfstakpensioenfonds voor de bedrijfstak Spoorwegen en Openbaar Vervoer. Het fonds voorziet in een pensioen voor (voormalige) werknemers en gepensioneerden van bij ons aangesloten werkgevers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-11-20T11:19:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.