OPTA kan verzoek indienen tot regulering kabelmarkt

Dit artikel delen:

De Europese Commissie trekt haar veto in over een eerder besluit voor regulering van de Nederlandse kabelmarkt. De OPTA kan nu, na onderzoek van de kosten en indien nodig, een verzoek bij de EC indienen voor regulering van de kabelmarkt.

Dit is de uitkomst van een gesprek tussen de Europese Commissie en de OPTA. De Europese Commissie wees eerder een verzoek tot regulering af, omdat de kabeltv-tarieven kunnen concurreren met die van nieuwkomers als Digitenne, KPN TV, Versatel of andere vormen van digitale televisie. De EC trekt haar veto over dit besluit nu in.

De OPTA krijgt nu toegang tot de kosten van de kabelmaatschappijen UPC, Casema en Essent. Na onderzoek van de kosten kan de OPTA nu vanaf 2007 een verzoek indienen bij de EC om de kabelmarkt te reguleren.

De OPTA is tevreden met de uitkomst. “Nu blijft de deur naar regulering van de tarieven open”, zegt OPTA-voorzitter Chris Fonteijn in een schriftelijke reactie. Tot nu toe had de OPTA geen inzage in de kosten die kabelmaatschappijen maakten. Wel hadden zij het vermoeden dat er flink op verdiend werd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Niet alleen de kosten of de opbrengsten van de kabelmaatschappijen zijn belangrijk maar vooral de koppelverkoop van kabel en diensten moet worden aangepakt. Door deze gedwongen winkelneering worden voor particulieren en ondernemers vele kansen ontnomen en zijn daardoor kosten verhogend.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-12-13T10:44:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.