'Nederland moet discussie bewaarplicht heropenen'

Vrijschrift en de Foundation for a Free Information Infrastructure (FFII) vinden dat Nederland de discussie over de bewaarplicht moet heropenen. De organisaties dringen erop aan om het hamerstuk van de agenda van de Europese Raad te laten halen.

Vrijschrift/FFII vindt de richtlijn zo vol met gaten zitten dat geen crimineel er door belemmerd zal worden. Daarentegen brengt de richtlijn wel hoge kosten mee en betekent een forse aanslag op de privacy, aldus Vrijschrift/FFII.

De richtlijn moet nog formeel goedgekeurd worden door de Raad van Ministers. Vrijschrift/FFII vindt daarom dat Nederland de richtlijn van de agenda moet halen.

Elke lidstaat kan hamerstukken van de agenda laten halen. Dat blijkt uit artikel 3.8 van het Reglement van Orde van de Europese Raad. Er is dan een meerderheid nodig om het weer op de agenda te krijgen. Bij de softwarepatentenrichtlijn werd met dit artikel een spelletje gespeeld, schrijft Vrijschrift/FFII in een persbericht. De Deense minister drong erop aan de richtlijn van de agenda te halen, maar volgens de Luxemburgse voorzitter was er geen meerderheid nodig om het artikel weer op de agenda te zetten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-12-19T10:12:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.