Nederlandse internetaanbieders riskeren boete

Dit artikel delen:

Zeventien Nederlandse internetaanbieders kunnen een boete krijgen, omdat hun diensten niet zijn af te tappen. Dat heeft een woordvoerder van het Agentschap Telecom desgevraagd laten weten.

De ruim 1700 internetaanbieders in Nederland zijn volgens de Telecomwet verplicht om technische maatregelen te nemen die het mogelijk maken dat justitie en de geheime dienst hun netwerk kunnen aftappen. Het Agentschap Telecom controleert daarop.

Anderhalf jaar geleden legde de inspectie voor het eerst een boete op. Toen werden 27 aanbieders gevonden waarbij de diensten niet aftapbaar waren. Na deze eerste waarschuwing voerden tien aanbieders aanpassingen door.

De overige 17 providers kregen een dwangsom die twee jaar geldig blijft. Als bij hercontrole blijkt dat een bedrijf nog steeds in overtreding is, legt het Agentschap een boete op.

Gisteren diende de bodemprocedure van internetaanbieder XS4All tegen de overheid. XS4All vindt het niet redelijk dat de industrie opdraait voor de kosten van het aftappen. De internetprovider zegt een half miljoen euro aan kosten gemaakt te hebben om het netwerk aftapbaar te maken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-03-14T14:12:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.