Google Earth blijft overheden verontrusten

Dit artikel delen:

De overheden van diverse landen hebben hun zorgen uitgesproken over Google Earth. Ze zijn niet blij met de mogelijkheid om op hun steden en militiare doelen in te zoomen. Dit zou spionage vergemakkelijken.

Dailytech.com laat weten dat India zelfs een officiële klacht wil indienen tegen Google. Bepaalde satellietbeelden zouden gevoelige informatie blootleggen en staatsgeheimen onthullen. De overheid is bang dat de nieuwste gevechtsvliegtuigen Sukhoi 30 MKI op de gevoelige plaat zijn vastgelegd toen Google Earth beelden van het Pune vliegveld in India ophaalde.

Thailand, Australië en Rusland hebben gelijksoortige claims tegen Google ingediend.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Hoezo verontrusten?
Google Earth is juist een fantastische tool om overheidsinformatie te ontsluiten. Luchtfoto’s die we hier aan toevoegen kunnen door iedereen auteursrechtenvrij gebruikt worden (ben je tenminste niet meer een hoop geld kwijt als je eens een keer een kaartje nodig hebt). Koppel er via de networklink nog een paar webservice aan en je hebt een heel leuk overheidsloket waarmee je kunt meekijken in de computers van de ambtenaren. Op www.gemgids.nl vindt je hier al een heel leuk initiatief van de overheid op dit vlak.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-04-03T09:50:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.