Europarlementariër wil belasting op sms en e-mail

Dit artikel delen:

De Franse Europarlementariër Alain Lamassoure stelt voor belasting te heffen op sms-berichten en e-mails. Volgens de Europarlementariër zou dit de Europese begroting ten goede komen.

Lammassoure denkt aan een belasting van anderhalve eurocent op een sms en een eurocent per duizend mailtjes. Hij deed het voorstel in een werkgroep die zich met de eu-begroting bezighoudt. "Dat is zo goed als niks", zegt hij over de prijs van de belasting. "Maar er worden miljarden mailtjes per dag verstuurd, zodat het toch een grote bron van inkomsten kan zijn".

Lammassoure vindt een dergelijke belasting een logisch gevolg van de waarde van internationale communicatie. "De economische waarde van globalisatie zit vooral in het informatieverkeer. Waarom zouden we daar dan geen belasting op heffen?". Volgens Lammassoure gaat het dan om internationale smsjes en e-mail, niet over berichten die binnen het land worden verzonden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Per definitie zijn alle mails 'internationaal'. Zeker als iemand binnen de EU gebruik maakt van een service als 'Hotmail' en 'Gmail'. Technisch niet (economisch) haalbaar. Wellicht dat de parlementarier eens een cursus kan volgen.

Er wordt reeds belasting betaald voor sms/mms en internetdiensten. Namenlijk BTW.

Ik denk dat Alain Lamassoure eerst maar eens wat moet doen aan de tarieven van de mobiele telefonie binnen de EU, want die zijn nu belachelijk hoog.
Als hij erin geslaagd is, die fors omlaag te brengen, dan kan je overwegen om een klein deel van hetSMS- tarief als "belasting" te bestempelen. Maar op dit moment zeker NIET !!!!

Dus vooralsnog waanzin.

Bizar plan!! Ik vraag me af hoe dat te regelen is. En kost het dan niet meer dan het oplevert??

Laten ze het Europesche parlement alleen in Brussel zetten in plaats van heen en weer te pendelen tussen Straatsburg en Brussel!!
Dat scheelt ruim 200 miljoen euro per jaar!!!!!!!!!!!

Een uitermate goed idee!
Maar, het kan nog beter: Waarom niet belasting heffen op het zenden, maar ook op het ontvangen van SMS-jes en e-mail. De Bcc: tjes moeten wel duurder worden, want dat is technisch moeilijker.
Dan kunnen we ook ISPs verplichten een lees-bevestiging te forceren, war we dan ook weer belasting over moeten betalen!
We zouden ook nog belasting kunnen gaan heffen op het gebruik van Nederlandse woorden, op sporters die veel meer lucht gebruiken dan de gemiddelde mens, ....
De man is toch compleet niet van deze wereld!
Ik snap dat hij zijn gat in de schatkist moet dichten, maar ik zou toch maar wat reelere manieren zoeken: Manieren die de gewone burger niet direct herkent als geld trekkerij, maar die nog enigszins lijkt op legitieme afdracht van gelden ten gunste van de algemene middelen.

Hmmm niet echt reeel plan lijkt mij

Wereldwijd zijn er miljoenen email-servers, hoe wil je in godsnaam in een wereldomspannend netwerk waar billing zeer ongebruikelijk is op betaalde websites na, dit gaan realiseren?
Alleen al de CDR's (call detail records) die daarbij gegenereerd worden betekent dat de bandbreedte die een provider heeft zwaarder belast zal gaan worden, het betekent vrijwel zeker aanpassingen en vernieuwingen van systemen bij de ISP's, wat in rekening van de klant zal worden gebracht, uitkomst betekent ook minder inkomsten voor ISP en dus minder omzetbelasting...

Van zulke heffingen wordt niemand beter, daarbij betaal je al belasting voor je telefoon-abonnement, voor je smsjes dus ook, hetzelfde geldt voor je internet-aansluiting.

Als je het mij vraagt kan de man beter eerst gedegen onderzoek doen alvorens onbezonnen ideeen te spuien...

Dit is typisch weer zo'n actie waarom je de balen krijgt om in Europa te wonen en te werken (zeker als ondernemer). Geen wonder dat men het land ontvlucht om elders het beter te hebben. Ik ben binnen nu en 5 jaar weg. Wat een malloten!

Het feit dat men deze intentie heeft geeft me al de rillingen over mijn rug. Dit voorstel zal er wel niet doorkomen door de administratieve rompslomp, maar wellicht komt een ander akelig voorstel er wel doorheen.

In iedergeval zijn wij uit voorzorg een handtekeningen actie begonnen. www.keep-email-free.eu zodra we genoeg handtekeneningen hebben, zullen we deze bij dhr Lamassource langsbrengen. Dan zullen we hem direct het wel en wee van het internet uitleggen.

mvg

jurjen helmus

"Het feit dat men deze intentie heeft geeft me al de rillingen over mijn rug. Dit voorstel zal er waarschijnlijk wel niet doorkomen door de administratieve rompslomp, maar wellicht komt een ander gelijksoortig akelig voorstel er wel doorheen.

In iedergeval zijn wij uit voorzorg een handtekeningen actie begonnen. [url=http://www.keep-email-free.nl]www.keep-email-free.eu[/url] zodra we genoeg handtekeneningen hebben, zullen we deze bij dhr Lamassoure langsbrengen. Dan zullen we hem direct het wel en wee van het internet uitleggen.

mvg

jurjen helmus"

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-05-11T10:30:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.