EC prijst gebruikt OpenDocument niet aan

Dit artikel delen:

De Europese Commissie is niet happig op het aanbevelen van het OpenDocument-formaat, schrijft Sillicon.com. Vorige jaar drong de EC er nog op aan een standaardiseringverzoek voor het formaat in te dienen.

Volgens welingelichte bronnen komt de EC binnenkort met nieuwe richtlijnen voor het documentgebruik in een publieke organisatie. Het is niet waarschijnlijk dat de EC het OpenDocument-formaat specifiek aanbeveelt in deze richtlijnen. Volgens de bron komt dit omdat Microsoft ook een verzoek tot standaardisering van het Open XML-formaat heeft ingediend.

"Het is zeer waarschijnlijk dat we het gebruik van open formaten sterk zullen aanprijzen. Maar aan de andere kant is het niet waarschijnlijk dat we een specifieke aanbeveling maken, omdat er later misschien twee iso-standaarden zullen zijn", aldus de bron.

Een woordvoerder van de EC bevestigde dat de richtlijnen rond het gebruiken van open document formaten worden aangepast. Maar wilde niets zeggen over of de EC in de toekomst het OpenDocument-formaat zal aanprijzen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

En zo krijgt Mikrosoft weer zijn zin. Het wordt hoog tijd, dat de macht van deze monopolist eens gebroken wordt, want anders krijgen we nooit universele formaten, behalve MS formaten, die genoemde monopolist iedereen kan opdringen en daarmee te gelde kan maken. Ik blijf het belachelijk vinden, dat er geen vrij toegankelijk door elk tekstverwerkingsprogramma te gebruiken format kan worden gebruikt, zodat iedereen vrij is in zijn keuze van officepakket of het nu MS Office/OpenOfficeorg/NeoOffice/AbiWord/WordPerfect of welk pakket het ook is. Open Document Format was nu juist dé oplossing daarvoor, maar door het dwarsliggen van een partij die het monopolie heeft veroverd en het niet wil delen met anderen, laat de EC die anders zo kritisch is over MS, zich van zijn slechtste kant zien!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-05-11T10:37:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.