Managed hosting door True

Breda wil voorlopig geen umts-masten

 

De gemeente Breda geeft geen vrijstelling meer voor nieuwe bouwaanvragen of aanvragen die in behandeling zijn voor het plaatsen van umts-masten op het gemeentelijk grondgebied. De gemeente wacht de uitslag af van een Europees onderzoek naar de gevolgen van straling door umts-masten.

De gemeente stelt in een brief aan minister Brinkhorst van Economische Zaken dat er onder bevolking grote onrust heerst over de eventuele gezondheidseffecten van de straling van umts-masten. In de brief vraagt de gemeente aandacht voor het probleem. Ook Tilburg, Etten-Leur en Oosterhout hebben ook een dergelijke brief naar de minister gestuurd.

Ook wil de gemeente dat de minister telecombedrijven verzoekt ook geen vergunningsvrije masten te plaatsen om de onrust onder de bevolking en de weerstand van de masten niet verder aan te wakkeren.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1515368). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Reacties

Mijns inziens is het niet nodig om Europees Onderzoek af te wachten. Er is een enorme hoeveelheid bewijsmateriaal (o.m. van TNO) dat aangeeft dat de straling van UMTS onder meer het immuun-systeem aantast. Hierbij moet worden aangetekend dat dit niet alleen geldt voor gebieden in de nabijheid van masten. Het probleem treedt in mindere mate ook op voor GSM en wellicht voor Wifi. Ik zou iedereen willen adviseren om hier mee rekening te houden en bijv. een mobiele telefoon niet te lang tegen het oor te houden (slecht voor de hersenen) of in de broekzak te dragen (slecht voor de voortplantingsorganen). Een gewaarschuwd mens telt nu eenmaal voor twee.

In feite is elke straling boven op de natuurlijke straling een potentieel risico voor de gezondheid, waarbij de moderne digitale straling door haar "hoekigheid" per definitie harder aanpakt dan de wat ouderwetsere analoge straling. Hoe heftig de reactie is, hangt af van de persoonlijke gesteldheid. De mens is in diepste wezen elektro-magnetisch, en derhalve door straling makkelijk te beïnvloeden.

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×