Dordrecht verkoopt weboplossing aan Cap

Dit artikel delen:

De gemeente Dordrecht heeft zijn e-loket-oplossing WIS verkocht aan Cap Gemini Ernst & Young. Deze ict-dienstverlener gaat het product aan andere gemeenten aanbieden.

Het stelt aan gebruikers de WIS-standaard ter beschikking viaopen source. Gebruikers kunnen deel uitmaken van een zogenaamde WIS-gebruikersgroep voor uitwisseling van kennis, ideeën en zelf ontwikkelde componenten.
 
Dordrecht heeft zelf gezorgd voor de ontwikkeling van het zogeheten Web-Intake-Systeem (WIS), dat interactieve elektronische dienstverlening aan burgers mogelijk maakt. Gevestigde partijen als Centric en Civility bleken niet over volledig webgebaseerde oplossingen te beschikken, waardoor internettransacties niet mogelijk zijn. Met behulp van eigen experts kwam er een op Oracle-software gebaseerd webtoegangssysteem voor achter het gemeentelijk elektronisch loket. Adviseur Eiffel zorgde voor de werkprocesbeschrijvingen en de backoffice-implementatie.
 
Het leek de gemeente Dordrecht een goed idee het systeem aan andere gemeentes te slijten. Het organiseerde een aanbesteding voor het zoeken van een it-partner. "Wij zijn immers geen softwareleverancier", zei projectleider Mark Voogd in maart tegen Computable.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-10-29T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.