EC staat klaar met boete voor Microsoft

Dit artikel delen:

De Europese Commissie informeert deze week de mededingingsautoriteiten van de eu-lidstaten dat Microsoft een boete van twee miljoen euro per dag wordt opgelegd. De softwaregigant is volgens de EC tekort geschoten bij het openbaren van informatie.

De EC maakt op 12 juli de officiële beslissing bekend. Microsoft zegt op 30 juni en 18 juli nog met documentatie te komen. De softwareproducent moet, vanwege een opgelegde straf in 2004 door de EC, documenten aan concurrenten overleggen over het Windows-besturingssyteem. De Commissie klaagde eerder al dat de tot nu toe verstrekte documentatie onvoldoende, verouderd en tegenstrijdig is.

Microsoft zegt dat het vanaf begin deze week informatie aan het doorgeven is aan Brussel. Maar volgens de EC is het daarmee te laat. Eind vorig jaar werd het bedrijf al gewaarschuwd dat het niet aan de eisen van de EC had voldaan. De EC besliste toen dat de softwaregigant meteen aan de eisen moest voldoen, anders werd er een boete opgelegd van 2 miljoen euro per dag.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-06-28T10:08:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.