Managed hosting door True

België start Open Document Format-pilot

 

De Belgische overheid start begin volgend jaar met in een pilotproject met het gebruik van het Open Document Format (ODF).

ODF gaat worden gebruikt voor alle document-uitwisseling binnen de verschillende overheidsorganen. Iedere afdeling moet per september 2007 in staat zijn om ODF-documenten te lezen. Later dat jaar wordt het project uitgebreid naar externe document-uitwisseling.

De verschillende departementen kunnen zelf kiezen hoe ze het Open Document Format implementeren. Dat is mogelijk via een plug-ins voor Microsoft Office en OpenOffice.org. Microsoft heeft al laten weten dat het geen plannen heeft om ODF direct in Office te gaan ondersteunen, zoals OpenOffice.org dat wel doet.

De Belgische overheid kan er ook nog voor kiezen om in dat geval Microsoft's op XML gebaseerde Open XML document format te gaan tebruiken. Het gebruik van ODF sluit het interne gebruik van andere op XML gebaseerde formaten niet uit. Ook kan de overheid na afloop van de pilot besluiten om ODF helemaal niet te gaan gebruiken.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1616027). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×