Indiase Blogger-sites geblokkeerd

Dit artikel delen:

Indiase gebruikers van de blogsite Blogger kunnen hun weblog niet meer bekijken. Indiase Internet Service Providers, zoals Spectranet, Mahanagar Telephone Nigam Limited (MTNL), Reliance Powersurfer, Airtel Broadband en Sify, hebben de blogsite geblokkeerd.

De site rediff.com meldt dat de blokkering werd opgemerkt door een lerares op 15 juli. Toen zij één van de blogs wilde bezoeken kreeg ze de melding ‘site blocked’. Een telefoontje naar haar isp Spectranet wees inderdaad uit dat sommige sites waren geblokkeerd, omdat de Indiase overheid dat had opgelegd.

Rediff.com kreeg van een woordvoerder van de National Internet exchange of India te horen dat het Departement of Telecommunications (DoT) de isp’s een lijst heeft gestuurd van 22 sites die geblokkeerd moeten worden.

Een aantal bloggers hebben zich inmiddels verzameld in het Bloggers Collectieve om bezwaar te maken tegen de beslissing van de Indiase overheid.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-07-18T10:05:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.